Kompozisyon Yarışması Son Başvuru 31 Ekim

KARABAĞLAR BELEDİYESİ

“ATATÜRK’ÜN İNSAN SEVGİSİ” KONULU

KOMPOZİSYON YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

1. Yarışmanın Amacı: Öğrencilerimiz arasında Atatürk sevgisini geliştirmek, yurtta ve dünyada barış içinde ve bir arada yaşama kültürünün gençler arasında da yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak ve aynı zamanda öğrencilerimizin araştırma ve araştırdıklarını yazılı olarak ifade etme becerilerini geliştirmek konusunda yeni bir hedef sunmak amacıyla düzenlenmiştir.

1. Yarışma Takvimi:

Duyuru Tarihi: 9 Ekim 2017

Son Başvuru Tarihi: 31 Ekim 2017, 17.00

Değerlendirme: 2 Kasım 2017

Ödül Töreni: 10 Kasım 2017

1. Katılım Koşulları:

3.1.Yarışmaya Karabağlar İlçesi’nde bulunan resmi-özel ortaokulların öğrencileri katılabilir.

3.2.Değerlendirme tek kategoride yapılacaktır.

3.3.Kompozisyonlar A4 kağıdına, 2 (iki) sayfayı geçmeyecek şekilde, okunaklı el yazısı ile ve mürekkepli kalem kullanılarak ya da bilgisayarda yazılmalıdır. Sayfaların arka yüzü kullanılmamalıdır.

3.4.Türkçenin anlatım olanaklarına ve yazım (imla) kurallarına özen gösterilmelidir.

3.5.Özgün ve yeni olması istenen yazının sonuna; okul adı, öğrencinin adı-soyadı ve sınıfı, ev adresi, telefon numarası kesinlikle yazılmalıdır.

3.6.Yarışma için kaleme alınacak yazılar daha önce yayımlanmış ya da herhangi bir yarışmada derece almış olmamalıdır.

1. Başvuru Adresi: Yazılar elden ya da posta yolu ile Karabağlar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne (Cennetoğlu Mahallesi Yeşillik Caddesi No:232 Karabağlar-İZMİR) 31 Ekim 2017 tarihinde saat 17.00’ye kadar gönderilmelidir. Bu tarihten sonra gelen yazılar değerlendirmeye alınamayacaktır.

1. Seçici Kurul: Yarışma Seçici Kurulu aşağıdaki isimlerden oluşacaktır.

Ayla SERT- Karabağlar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü

Yunus Bekir YURDAKUL- Editör

Berrin NAZLI-Şair

Muzaffer KALE- Şair-Yazar

Muhittin BİLGİN- Araştırmacı Yazar

1. Yarışma Ödülleri:

Birincilik Ödülü              : Dizüstü Bilgisayar

İkincilik Ödülü                : Tablet

Üçüncülük Ödülü            : Fotoğraf Makinesi

Seçici Kurul Özel Ödülü : Kitap Seti

Ayrıca yarışmaya katılan her öğrenciye Nutuk Kitabı hediye edilecektir.

1. Ödül Töreni: Yarışmanın ödül töreni 10 Kasım 2017 Cuma günü saat 14.00’de Karabağlar Belediyesi Muzaffer İzgü Salonu’nda yapılacaktır. (Cennetoğlu Mahallesi Yeşillik Caddesi No:232 Karabağlar-İZMİR)

1. Yarışma Sorumlusu:

Canan CAN - 414 76 56

5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince, ödül alsın veya almasın, tüm eserlerin kullanım hakları bedelsiz olarak yarışmayı düzenleyen kuruluş olarak Karabağlar Belediyesi’ne ait olacaktır. Eserlerin başkasına ait, alıntı, kopya olmaması gerekir. Yarışmaya katılan her öğrenci ve velisi bu şartları kabul etmiş sayılır.