Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 18 Aralık 2017, 15:39
Okunma: 1108 Kez Görüntülendi

“Amacımız Yaşanabilir Modern Kentler Yaratmak!”

Karabağlar Belediyesi tarafından yapılan ve Esentepe Mahallesi- Mimkent bölgesini kapsayan 1/1000’lik imar revizyon planlarına ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Başkan Muhittin Selvitopu, “Amacımız, modern standartla uygun yaşanabilir kentler yaratmak!” dedi.

Karabağlar Belediyesi Mimkent Spor Tesislerinde düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Başkan Yardımcısı Alev Ağar, Belediye Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Zafer Levent Yıldır, Etüd Proje Müdürü Zeki Yıldırım ile İmar ve Şehircilik Müdürü Özgür Topçu, bölge sakinlerine yenilenen imar planının amacını ve detaylarını anlattı.

Hedefimiz kentsel standartlar

Belediye Etüd Proje Müdürü Zeki Yıldırım’ın, 1/1000’lik imar revizyon planına ilişkin yaptığı sunumun öncesinde konuşan Başkan Selvitopu, bütün Karabağlar bölgesinin planlanmasını yeniden ele aldıklarını ifade etti. Başkan Selvitopu, “İmar planları 25-30 yıl öngörüsüyle hazırlanır. Karabağların en son onaylanan imar planının tarihi ise 1986. Şu an itibariyle planın öngörüsü bitmiş durumda. İşin tekniği gereği, kentlilik anlayışı gereği bu planları revize etmek durumundaydık. Bizim amacımız Karabağlar’da kentsel standartları sağlayan ve (bunlar yol, ulaşım, yeşil alan, spor alanı, kültür merkezi, sosyal- teknik altyapı alanları) Bakanlıkça çıkarılan yönetmeliklerin gereğini yerine getirecek bir planlama yapmak. Bunlar olmazsa olmaz koşullardan biri. Bir de şuna dikkat edildi; daha önce yapılan imar planlarından ileri gelen haklar var. Tabi onları korumaya da özen gösterdik” dedi.

Parsel bazlı planlama doğru bir uygulama değil!

Yapılan imar planlarının, uygulamalarıyla birlikte uzun bir sürece yayıldığını da hatırlatan Başkan Selvitopu, “Türkiye’de imar uygulamaları ya da imar plan değişiklikleri genelde parsel bazlı yapılır. Biz parsel bazlı imar değişikliklerini doğru bulmuyoruz. O nedenle Karabağlar Belediyesi olarak Karabağlar’ın bütününü kapsayan bir planlamayı hedef almaya çalıştık. Şu anda büyük bölümü tamamlandı. 2018 yılı ilk yarısında bunların tamamını bitirmek istiyoruz. Böylece modern ve kent insanının günlük ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebildiği bir kent ortamı yaratmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Vatandaşımızı rahatsız edecek uygulamalara imza atmayız

Toplantıya katılan vatandaşların imar yenilemelerine ilişkin sorularını da yanıtlayan Başkan Selvitopu, şunları söyledi; “Bizim burada yaptığımız imar planı yenilemesinde asla yoğunluk arttıran, kentleri yaşanmaz hale getiren bir anlayışımız yoktur, olamaz, buna şiddetle karşıyız. Uygulamada olan bir önceki planda hektar başına düşen insan sayısı 863. Şimdi bizim yaptığımız planda ise yoğunluk durumu hektar başına 853 kişiyi kapsıyor. Yeni yapılan planlarda yoğunluğun arttırılacağına dair algı yaratmak isteyenler var. Ancak böyle bir şeyin altına ne Karabağlar Belediyesi ne de İzmir Büyükşehir Belediyesi imza atar.”

Mimkent bizim gözbebeğimiz

“Burada yaptığımız plan yenilemesinde emsal değer ve çekme değerleri kendi içinde bir disiplin sağlıyor ve dolayısıyla çok yüksek katlı yapıların yapılmasını engelliyor. Bizler yaptığımız tüm çalışmalar gibi, bu imar planı çalışmasında da vatandaşlarımızın her detaya ilişkin bilgi sahibi olmasını sağlamaya çalışıyoruz.

Tabii ki Mimkent bizim göz bebeğimiz. Orada oturanları rahatsız edecek herhangi bir şeye biz asla razı olmayız.  Biz her zaman vatandaşımıza hesap vermeye hazırız. Kimsenin bundan kuşkusu olmasın!”

Top