Tarih: 19 Ekim 2017, 14:02

SELVİTOPU' NA BARIŞ SELÇUK PARKI TEŞEKKÜRÜ

Selvitopu'na Barış Selçuk Parkı teşekkürü İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve yönetim kurulu üyeleri, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na iade-i ziyarette bulundu. Cemiyet yönetimi, geçtiğimiz günlerde yenilenerek çağdaş bir görünüme kavuşan Gazeteci Barış Selçuk Parkı için Başkan Selvitopu'na teşekkür etti. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve yönetim kurulu üyelerinin gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçede yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında cemiyet yönetimini bilgilendirdi. Rekreasyon alanı Başkan Selvitopu, Poligon'daki 191 hektarlık askeri tesisin ilçe sınırlan içerisinde kalan 57 hektarlık alanı ile Balçova sınınnda kalan 134 hektarlık alanın halkın yararına rekreasyon alanı olarak sunulmak üzere İzmir'e kazandınlması gerektiğini savundu. Kent içinde bu kadar büyüklükte bir alanın bulunmadığını belirten Selvitopu, 'Burası sadece Karabağlar için değil, kentin bütününe hitap eden bir yer. Bu alanlar halkın kullanımına sunulmak için yeşil alanlar olarak düzenlenirse kente çok büyük faydası olur' dedi. 87 hektarlık alan üniversiteye bırakılmalı Karabağlar'ın Uzundere Mahallesi'nde kalan ve Hazine'ye ait 87 hektarlık alanın üniversiteye bırakılması için sivil toplum kuruluşlan ve ilçedeki siyasi partilerin çalışmalar yürüttüğünü de belirten Selvitopu, 'Biz de belediye olarak bu alanın üniversiteye bırakılması için desteğimizi veriyoruz. Buraya bir üniversite kurulursa sosyal yaşamı ve kentsel dönüşümü olumlu yönde etkileyecek' dedi. Karabağlar Uzundere Rekreasyon Alanı hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Selvitopu, geçtiğimiz yıl açılışı yapılan rekreasyon alanında bulunan Nasreddin Hoca Heykel Binası'nın çocuklara yönelik bir yer olması için çalışmalar yapılacağını belirtti. Selvitopu ayrıca, Uzundere'de yapılması planlanan 'Gençlik Merkezi Projesi' ile de ilçeye sportif anlamda ivme kazandmlacağını ifade etti.