Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 11 Nisan 2019, 09:07
Okunma: 843 Kez Görüntülendi

Başkan Selvitopu’nun büyük başarısı

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde büyük bir başarıya imza atarak Türkiye genelinde oyunu arttıran belediye başkanları sıralamasında ilk 5’e girdi. Yerel seçimler öncesi yoğun bir karalama kampanyası ile karşı karşıya kalan Selvitopu, tüm asılsız iddialara sandıkta yanıt verdi.

5 yıl önce Belediye Başkanı seçildikten sonra Karabağlar’ı “açık, şeffaf, katılımcı” anlayışla yönetme sözü veren ve bu doğrultuda projelerini hayata geçiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, halka dokunan, halkın yararına olan sosyal projeleriyle Karabağlar halkının gönlünü fethetti. “Bireylere değil, topluma hizmet” sloganıyla Karabağlar’ı modern bir kent haline dönüştürmek için ekibiyle birlikte kararlı bir yönetim anlayışı sergileyen Selvitopu, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde de bunun karşılığını aldı.

Oyunu yüzde 11.16 arttırdı

Nüfusu 100 bini aşan yerleşim yerleri üzerinden yapılan analize göre, 31 Mart yerel seçimlerinde oyunu en fazla artıran belediye başkanları sıralamasında ilk 5’te yer alan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 2014 seçimlerine göre oyunu 11.16 arttırdı.

2014 yerel seçimlerinde 42.83 gibi bir oy oranıyla Karabağlar Belediyesi koltuğuna oturan Selvitopu, son yapılan 2019 yerel seçimlerinde 54.00 oranında oy alarak belediye başkanlığı koltuğunu bırakmadı. Bu sonuç ile en çok oyunu arttıran belediye başkanları arasında yer alan Selvitopu, 2014-2019 yerel seçimleri karşılaştırması sonucu 11.16 artan bir fark ile en çok oy artışı sağlayan diğer belediye başkanları arasında 5. sırada yer aldı.

Tüm iddialara sandıkta yanıt verdi

Yerel seçim öncesi, halkın tanımadığı, halkla iyi iletişim kuramadığı, halktan kopuk olduğu yönünde karalama kampanyasıyla karşılaşan ve belediyenin borç yüküyle karşı karşıya olduğu yönünde asılsız iddialarla da mücadele eden Başkan Selvitopu, tüm bunlara sandıkta gereken yanıtı vermiş oldu.

Seçimlerin ardından değerlendirmede bulunan Selvitopu, başarının sırrının iyi çalışmak olduğunu söyledi. Hayata geçirdikleri projelerle halkla bütünleştiklerine de vurgu yapan Selvitopu, “Bunun da karşılığını aldık. Şimdi daha çok çalışacağız” Dedi. Selvitopu ayrıca, bu sonuçların kendilerine yeni sorumluluklar yüklediğini, bundan sonra da Karabağlar’daki 500 bin vatandaşa eşit hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi ve yeniden başkan seçilmesinden dolayı da Karabağlar halkına teşekkür etti.

31 Mart Yerel Seçimleri’nde Oyunu en çok arttıran 10 belediye başkanı:

  • Antalya-Alanya Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, yüzde 18.73
  • CHP'li Antalya-Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yüzde 18.35
  • Adana-Çukurova Belediye Başkanı CHP'li Soner Çetin, yüzde 14.98
  • Antalya-Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen, yüzde 11.17
  • İzmir-Karabağlar Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Selvitopu yüzde 11.16
  • Ankara-Etimesgut Belediye Başkanı MHP'li Enver Demirel, yüzde 9.72
  • Antalya-Kepez Belediye Başkanı AK Partili Hakan Tütüncü, yüzde 9.67
  • Eskişehir-Odunpazarı Belediye Başkanı CHP'li Kazım Kurt, yüzde 9.33
  • Eskişehir-Tepebaşı Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Ataç, yüzde 8.41
  • Tekirdağ-Süleymanpaşa Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Ekrem Eşkinat, yüzde 7.45
Top