Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 13 Haziran 2018, 15:16
Okunma: 970 Kez Görüntülendi

Her Yer İzmir gibi Olsun…

 

Modern ve sürdürülebilir bir kent için yenilenen müziğin efsane sesi Tanju Okan Parkı törenle hizmete açıldı. Parkın açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, diğer katılımcılarla birlikte yaptı.

Karabağlar Belediyesi tarafından kısa sürede yenilenen müziğin unutulmayan ismi Tanju Okan parkının açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, siyasi parti ilçe başkanları, CHP Milletvekili adayları, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, Arap Hasan ve Basın Sitesi Mahalle sakinleri katıldı.

 

Törende ilk konuşmayı yapan Basın Sitesi Muhtarı Berna Artukarslan, Tanju Okan Parkı’nı yenilenmesinde emeği olan Başkan Muhittin Selvitopu ve ekibine teşekkür etti. Ardından konuşan Başkan Selvitopu, Cumhuriyet’in kuruluşundan itibaren kültür, bilim ve sanatın önemine değinerek, Cumhuriyetin önemli sanatçılarından birisinin Tanju Okan olduğunu söyledi. Bugün de böyle sanatçıların kenarda kaldığını hatırlatan Başkan Selvitopu “24 Haziran tarihinde bu anlayış Türkiye’yi terk edecek. Kültüre, sanata saldıranlar, heykelleri yıkanlar yaptıkları ile kalıp unutulup gidecek” diye konuştu.

 

Karabağlar halkı buna müsaade etmeyecek

Kültüre ve sanata saldıranların şimdi de Karabağlar’ın rantına göz diktiğini ifade eden Selvitopu “Bunlardan 1 tanesi Uzundere’deki 90 hektarlık alan. Burasını TOKİ’ye devrettiler. Karabağlar’ın mevcut konut stoku yeterince fazla, yeni konut alanlarına ihtiyaç yok. Burası üniversite alanı olsun dedik. Şimdi bir manevra yaptılar. Önümüze taslak geldi. Taslakta bizim İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız ve belediye hizmet alanı ile mezarlık alanı olarak onayladığımız yerleri, üniversite alanı yapmışlar, diğer yerleri ise konuta açmışlar. Buna Karabağlar asla müsaade etmeyecek. 24 Haziranda gereken dersi vereceksiniz. Diğer bir konu ise Poligon Deresi. Burada da bir oyun var. Oraları da imara açıp birilerine peşkeş çekme arayışı içindeler. Buna devlet kurumlarını da alet ediyorlar. Bizim 2. Direnişimiz Poligon Deresi olacak. Burada AVM’ye yeni konut alanlarına ihtiyacı yok. Karabağlar halkı buna da asla müsaade etmeyecek” dedi

 

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na teşekkür ediyorum”

Karabağlar Belediyesi olarak mevcut parkların revizyonu ile yeni nefes alacak alanlar yaptıklarının altını çizen Başkan Selvitopu son olarak “Bugüne kadar ki desteklerinden dolayı Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Kocaoğlu “İzmir yaşam felsefesinden taviz vermeyen kenttir”

Parkların, insanların sosyalleşmesi ve sohbet etmesi, karşılıklı öğrenmesi, kentlilik bilincinin gelişmesi için çok ama çok önemli olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise “İzmir yaşam felsefesinden taviz vermeyen bir kenttir. Bunu önce kadınlarımıza sonra gençlerimize borçluyuz. Hepiniz canı gönülden kutluyorum. Bu kent, 16 yıllık AKP iktidarının “oy verirsen hizmet ederim” diye diye 10 seçim geçirdi. 10 seçimde de “senin görevin bana hizmet etmek bir hizmet et biz bakalım istersek oy veririz istemezsek oy vermeyiz” dedi. İzmir’in bu dik duruşunu hiçbir il yapamadı. Ondan İzmir’e yatırım yapmıyorlar, ondan itikatı zayıf diyorlar. Ondan eli yüzü kirli sümüklü çocuk diyorlar. Ondan dolayı köy diyorlar” diye konuştu.

 

Her yer İzmir gibi olsun

İzmir yerel yönetimlerin öncülünde kalkınmayı, büyümeyi, yaşam kalitesini arttırmayı başarmış Türkiye de ki tek kent olduğunu belirten Kocaoğlu, İzmirli olmakla ne kadar övünsek azdır dedi. Şimdi onların İzmir bizim göz bebeğimizdir dediklerini hatırlatan Kocaoğlu “Neden çünkü İzmir’i tanımaya çalışıyorlar. Ama o gözlükle hayata, doğaya bakışınızla siz İzmir’i tanıyamazsınız. Siz arsaya, ağaca buradan ne para, rant çıkar diye bakıyorsunuz. Biz nasıl geliştiririz, nasıl güzelleştiririz diye bakıyoruz. Bu farktan dolayı da “her yer İzmir gibi olsun” diyoruz. Gülen, mutlu insanların birbirine ve etnik kimliğine karışamayan insanların yaşadığı bir yer olsun. Tüm Türkiye böyle olsun. Ülkeye huzur gelsin. Kimse kimseyi ötekileştirmesin” dedi.

 

Yaşadığımız süreci kitap haline getirdik

AKP’nin uyguladığı bütün projelerin bu ülkeye zarar verdiğine değinen Aziz Kocaoğlu, “İzmir’e ellerinden gelen her türlü kötülüğü engellemeyi yaptılar 2 kez operasyon yaptılar. Arkadaşlarımız hapis yattı. Hep beraber beraat ettik. Şimdi o mahkeme sürecini belgeleriyle benim savunmamı, savcının beraat isteme kararını ve hakimler heyetinin gerekçeli kararını kitap haline getirip 15 gün sonra dağıtacağız. Belediyeler ve insanlara rehber olsun diye. Onlar binlerce  tapu verdikleri Fetö ile bu kötülüğü yaptılar. Onlar ortaktı. Bizler hiçbir yanlışa ortak olmadık. Biz Mustafa Kemal Atatürk ve Devrimlerine inanıyoruz. Onları bayrak yapıp taşımak için siyaset yapıyoruz” dedi.

 

Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı olma ışığı doğmuştur

Seçimlere de değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ilk turda kimsenin Cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini söyledi. Oy kullanma oranının yüzde 87 ve üzerine çıktığında Cumhurbaşkanı ve Muharrem İnce’nin oyunun yüzde 40 civarında olacağını belirten Kocaoğlu “2. Turda mevcut Cumhurbaşkanı’nın alacağı bir oy yoktur. Muharrem İnce açık ara yüzde 60 yüzde 40 gibi Cumhurbaşkanı olma ışığı doğmuştur. O geldikten sonra da huzur gelecek, demokrasi gelecek, Atatürk ilke ve inkilapları gelecek. Türkiye bütünleşecek, bölünmeyecek. Ekonomi kalkınacak. Refah düzeyimiz artacak Ben buna 14 yıllık belediye başkanınız olarak canı gönülden inanıyorum. Yeter ki 8 Temmuz akşamına kadar çalışıp toplumu ayağa kaldıralım. Sandıklara sahip çıkalım” dedi.

 

Tanju Okan Parkı büyük beğeni kazandı

Karabağlar Belediyesi’nin modern ve sürdürebilir bir kent için yenilediği toplam 3 bin 600 metrekarelik Tanju Okan Parkı’nın içinde 1600 metrekare yeşil alan, oturma ve dinlenme alanları, süs havuzu, çocuk oyun alanı, spor aletleri, Atatürk Maskı, dikey bahçeler, podima taş desenli yollar ve ünlü sanatçı Tanju Okan’ın ışıklandırmalı portre ile şelaleli havuz bulunuyor. Parkı gezen vatandaşlar Başkan Selvitopu’na Karabağlar ilçesine böyle güzel bir park yaptığı için çok teşekkür ettiler.

Top