Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 31 Ocak 2021, 09:42
Okunma: 671 Kez Görüntülendi

Nasrettin Hoca Çocuk Bilim Kültür ve Sanat Merkezi tamamlanma aşamasına geldi.

 

İçi Ayrı, Dışı Ayrı Güzel!

 

Nasrettin Hoca Çocuk Bilim Kültür ve Sanat Merkezi Projesi, tamamlanma aşamasına geldi. Karabağlar Belediyesi’nin İzmir Çevreyolu kenarındaki Nasrettin Hoca binasını değerlendirmek amacıyla yaşama geçirdiği projeyi, çocuklar çok beğenecek. Modern mimari dokunuşlarla bambaşka bir görünüme kavuşan bina, koronavirüs salgınından sonra yoğun olarak kullanılacak. Özellikle okulların açılmasının ardından yeniden başlayacak toplu öğrenci gezilerinin adreslerinden biri olacak.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, merkezde yürütülen çalışmaları denetleyerek, projede gelinen aşamayla ilgili ayrıntılı bilgi aldı. Modern aydınlatma, havalandırma sistemlerini inceledi. Yaklaşık 2 bin metrekare kapalı alanı bulunan binanın her noktasının çocuklar ve onları buraya getirecek büyükler için düzenlendiğini belirten Başkan Selvitopu, “Özellikle çocuklarımızın bu merkezimizde kaliteli ve eğlenceli zaman geçirmelerini istiyoruz. Bu nedenle her ayrıntıya önem veriyoruz. Büyüklerin de gönül rahatlığıyla çocuklarını bırakıp dinlenebilecekleri alanlar yaratma çalışıyoruz. Yıllardır tartışma konusu olan Nasrettin Hoca binamız, hem iç hem de dış düzenlemelerle bambaşka bir görünüme kavuştu. Umarım salgın bir an önce biter ve çocuklarımız burayı doldurur” dedi.

 

Nereye isterseniz oraya…

 

Binanın bulunduğu Uzundere Rekreasyon Alanı’nda Aqua Yaşam Yüzme Havuzları’nın yer aldığını, burada yakın zamanda Karabağlar Gençlik Merkezi’nin temelini de atacaklarını hatırlatan Başkan Selvitopu, “Yoğun ilgi gören rekreasyon alanımız birkaç yıl içinde İzmir’in önemli çekim merkezlerinden biri olacak. Binlerce vatandaşımız aynı anda, farklı amaçlar için projelerimizi kullanabilecek. Spor yapmak, karşılaşmaları izlemek isteyenler Gençlik Merkezi’ne; çocuklar Nasrettin Hoca’ya; yüzmek isteyenler Aqua Yaşam’a… Karabağlar’ı modernleştirmek ve ilçemize değer katmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Nasrettin Hoca Çocuk Bilim Kültür ve Sanat Merkezi Projesi’ne İzmir Kalkınma Ajansı da destek veriyor. Projede, çok işlevli salon, çocukların etkileşimle öğrenip eğlenebilecekleri atölyeler, kütüphane, kafeterya, teras ve ebeveyn salonu yer alıyor. Müzik-ritim, çizim-boyama, kes-yapıştır, yerleştirme sanatı (enstalasyon), bilim ve teknoloji, doğa ve çevre atölyeleri bulunuyor. Ayrıca tiyatro, kukla, bale ve müzik gösterilerinin yapılacağı küçük bir Nasrettin Hoca Sahnesi yer alıyor.

 

Top