Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 30 Nisan 2019, 16:48
Okunma: 558 Kez Görüntülendi


İlk Resmi Toplantı Muhtarlara

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  göreve seçildikten sonra ilk resmi toplantısını ilçede görev yapan 58 mahalle muhtarıyla yaptı. Selvitopu geçmiş 5 yıllık dönemde olduğu gibi bu dönemde de mahallelere, muhtarlara ve vatandaşlara eşit hizmet yapacaklarının altını çizdi.

 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Belediye Ana Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu’nda muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları ile birim müdürleri de katıldı. Toplantı öncesi tüm muhtarlarla tokalaşan ve “hayırlı olsun” dileğinde bulunan Başkan Muhittin Selvitopu, geçmiş dönemden tekrar seçilen muhtarlar ile ilk kez bu göreve seçilen muhtarları da tebrik etti, onlara başarı dileğinde bulundu.

Eşit hizmet vurgusu yaptı

Tekrar göreve seçildikten sonra ilk resmi toplantısını muhtarlarla yaptığını ifade eden Başkan Muhittin Selvitopu, 5 yıllık süre boyunca Karabağlar Belediyesi’nde yaptıkları çalışmalarla yeni dönemde yapılacak çalışmaları ve belediyenin yapısıyla ilgili bilgiler verdi. 5 yıllık süre boyunca Karabağlar’da tüm mahallelerdeki vatandaşlara eşit hizmet verdiklerinin altını çizen Selvitopu, aynı eşit hizmeti bundan sonra da mahallelere, muhtarlara ve vatandaşlara yapmaya devam edeceklerini söyledi. Selvitopu ayrıca geçmiş dönemde yaptıkları bölgesel muhtar toplantılarına yeni dönemde de devam edeceklerinin altını çizdi.

Bu konunun takipçisi olacağım

Toplantıda kentsel dönüşüm konusuna da değinen Başkan Muhittin Selvitopu, 7 yıldan bu yana 540 hektarlık alanda 17 bin bina ve 50 binin üzerinde nüfusun, Bakanlığın yapacağı kentsel dönüşümü beklediğini belirten Selvitopu, “Buralarda seçim öncesi çeşitli toplantılar yapıldı, vaatler verildi. Biz şimdi bu vaatlerin takipçisi olacağız. Bu kentsel dönüşüm konusunun mutlaka çözülmesi gerekir. Bizim tavrımız açık ve nettir. Biz, 6306 Sayılı Yasa ile kentsel dönüşümün yapılacağına inanmıyoruz. Her seçim döneminde birileri gelip bir şeyler söylüyor ve gidiyor. Sonra vatandaşla belediye baş başa kalıyor. Eğer bu konuda vatandaşla baş başa kalıyorsak yetkiyi de bize verin. Bırakın biz yapıp çözelim” dedi.

Vatandaşın umudu kentsel dönüşüm

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı kentsel dönüşümün tüm Türkiye’ye örnek olduğunu da vurgulayan Selvitopu,  “Kentsel dönüşümde tam yetkiyi bize verin; biz yapar, vatandaşı da memnun eder, herkesin hakkını hukukunu teslim ederiz. Kentsel dönüşüm hassas bir konudur. Vatandaşların tüm umudu ordadır. Merkezden yapılamaz. Bunları yapacak olan yerel yönetimlerdir. Kentin belleği yerel yönetimlerdir.” Diye konuştu.

58 mahalleye semt merkezi

Son olarak Karabağlar’da yapılacak projeleri de anlatan Başkan Selvitopu 58 mahalleye semt merkezleri açacaklarını, ayrıca belirli noktalara kültür merkezleri de açarak buraları taçlandıracaklarını sözlerine ekledi.

Toplantının sonunda Gülyaka Mahallesi Muhtarı Gülizar Öztekin,  toplantıya katılan muhtarlar adına Başkan Muhittin Selvitopu’na çiçek takdim etti.

 

Top