Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 17 Aralık 2019, 09:08
Okunma: 639 Kez Görüntülendi

Geçen ağustos ayındaki büyük orman yangının izlerini konu alan sergi 11 Ocak’a kadar açık kalacak.


‘KARA, KURU, ACI’ FOTOĞRAFLAR KARABAĞLAR’DA!

Karabağlar Belediyesi, Karabağlar Kent Konseyi ve İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (İFOD) birlikte düzenlediği ve geçen aylarda ilçe sınırlarında başladıktan sonra hızla yayılan büyük orman yangınının izlerini konu alan “Kara, Kuru, Acı” adlı fotoğraf sergisi, Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda açıldı. Düzenlenen törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İFOD ve Karabağlar Kent Konseyi yöneticileriyle üyeleri, muhtarlar, meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

 

Başkan Selvitopu, geçen ağustos ayında Karabağlar için de acı bir olayın yaşandığını vurgulayarak, “Orada sadece ağaçlar değil, yaşamlar da yok oldu. Gözümüzle göremediğimiz bir çok canlı yaşamını yitirdi. Tırazlı yangınıyla hep birlikte yandık. Bu çok acı bir olay ve sonuçlarını çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Çünkü bir anda doğadaki dengeyi bozmuş olduk. Umarım gelecekte bu tür yangınlara karşı daha hazırlıklı oluruz” dedi.

Doğayı gelecek kuşaklara olduğu gibi bırakmanın önemine dikkat çeken Başkan Selvitopu, 

“Sanat da bulunduğu zaman dilimindeki olaylara tanıklık eder o olayları gelecek kuşaklara taşır. Bu sergi bu yönüyle de çok anlamlı. Gelecek kuşaklara belge niteliğinde fotoğraflar bırakmış olacağız. Sergiyi düzenleyen Karabağlar Kent Konseyi’yle etkinliğe katılan değerli sanatçılarımıza, katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ve İFOD Başkanı Seda Şengök de yaptıkları konuşmalarda, bu acı olayın unutulmaması ve unutturulmaması için çaba harcadıklarını vurguladı.

Daha sonra Başkan Selvitopu, İFOD Başkanı Şengök’le açılışın ardından bu yangınla ilgili sunum yapan Orman Yüksek Mühendisi Koray Sarıkaya’ya dikim belgesi verdi. Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Işık da teşekkür belgesi sundu.

Orman Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi de olan Sarıkaya, meclis salonundaki sunumunda, yaklaşık 7 bin hektarlık bir alanın kül olduğuna dikkat çekti. Sarıkaya, küresel iklim değişikliğine karşı durmanın tek yolunun ormanları korumak olduğunu da söyledi.

Büyük orman yangının doğa ve canlılara verdiği zararın gözler önüne serildiği 28 fotoğraftan oluşan sergi, 11 Ocak 2020 tarihine kadar açık kalacak.

 

Top