Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 02 Kasım 2020, 15:39
Okunma: 448 Kez Görüntülendi

Karabağlar Bayraklı’nın Yanında

 

Karabağlar Belediyesi, geçen cuma günü meydana gelen şiddetli depremden en fazla etkilenen ve can kayıplarının yaşandığı Bayraklı’ya desteğini aralıksız sürdürüyor. Bayraklı Belediyesi'nden gelen battaniye, su tankeri, jeneratör, ikram aracı, çorba ve pide taleplerini karşılayan Karabağlar Belediyesi, binek araç ve iş makinelerini de bölgeye yönlendirdi. Ayrıca depremzedelerin soğuktan korunması için Adalet Mahallesi’nde çadır kurdu. Şehit Bülent Kıyanç Parkı'nda kurulan çadırda vatandaşlara sıcak çorba ve içecek, yemek, su ikram ediliyor.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu çadırı ziyaret ederek, depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti. Eski ve yeni milletvekilleri, meslek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de çadıra uğrayarak, belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Başkan Selvitopu, Karabağlar'daki Şehit Uzman Çavuş Akın Acar Yerleşkesi'nden hareket ederek İzmir depremine müdahale eden Arama Kurtarma Derneği'nin (AKUT) kriz çadırını da ziyaret etti. AKUT uzmanlarının kısa bir sunum yaptığı Başkan Selvitopu, ekiplere kolaylık ve başarılar dileyerek, “Hepinize emekleriniz için teşekkür ederim. Çok önemli ve zor bir görev yürütüyorsunuz. Umarım kurtardığınız canlar, sardığınız yaralarla milyonların umudu olmayı sürdürürsünüz” dedi.

 

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

 

Karabağlar Belediyesi ayrıca, depremzedeler için “Yaralarımızı birlikte saracağız” sloganıyla dayanışma başlattı. Bu kapsamda vatandaşlara iletilmek üzere hazırlanacak malzemelerin, Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün Bozyaka Mahallesi 3140 Sokak No 23/A (Bozyaka Pazaryeri arkası) Karabağlar/İZMİR adresine ulaştırılması istendi.

Malzeme listesinde 200x300 cm (6metrekare) ölçülerinde kullanılmamış halı, kullanılmamış battaniye, kağıt havlu, tuvalet kağıdı, ıslak mendil, kadın hijyen paketi, çocuk bezi, 50’lik ya da 100’lük paketli maske, 50 ya da 100 ml dezenfektan, 50 ya da 100 ml kolonya bulunuyor.

 

Top