Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 11 Mayıs 2020, 15:50
Okunma: 456 Kez Görüntülendi

İşkence görenin de aralarında olduğu tüm köpekler koruma altına alındı. Hayvanların acil tedavi ve bakımları yapıldı.

 

 

Karabağlar Belediyesi Sahip Çıktı!

 

 

Bir vatandaşın, evindeki köpeğe işkence ettiği görüntülerin sosyal medyada ortaya çıkması üzerine Karabağlar Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri hemen olaya müdahale etti. Ekipler, yaralı hayvanla birlikte evdeki 7 köpeği yasalar çerçevesinde koruma altına alarak, acil tedavi ve bakımını gerçekleştirdi.

Dün akşam saatlerinde sosyal medyaya düşen görüntüler, kısa sürede kamuoyunun sert tepkisini çekti. Bir köpeğin dövülmesi ve yerlere çarpılmasına ilişkin görüntülerin ihbar edilmesi üzerine Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri hemen harekete geçti.Umut Mahallesi'ndeki evin emniyet güçlerince tespit edilmesi ve  görüntülerdeki vatandaşın bulunmasının ardından, İlçe Tarım Müdürlüğü'yle birlikte tutanak tutuldu. Vatandaşın, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nu ihlal ettiği belirlendi. Daha sonra, işkence görenin de aralarında olduğu toplam 7 köpek koruma altına alındı. Uzundere Rerabilitasyon Merkezi'ne getirilen köpeklerin acil tedavi ve bakımları yapıldı. Tüm hayvanların röntgenleri çekildi ve kan değerlerine bakıldı. Tıbbi tedavilerine devam edilen hayvanlar, bundan sonraki süreçte sahiplendirilmeye çalışılacak.

 

CAN DOSTLARIMIZ YALNIZ DEĞİL!

 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçedeki tüm sahipsiz hayvanlar gibi, şiddet gören bu köpeğe de sahip çıktıklarını bildirdi. Koruma altına alınan diğer 6 köpeğin de gerekli bakım ve tedavilerine devam edeceklerini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Can dostlarımız olan bu hayvanlara yapılan şiddet kabul edilemez. Onlar da bizimle bu hayatı paylaşıyor. Son teknolojiyle donatılmış 3 hayvan sağlığı merkezimiz ve özveriyle çalışan uzman ekibimizle, onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Dün gece sosyal medyada inifial yaratan olayla ilgili olarak Tarafımızca hızla olay yerine gidilmiş ve el konulan hayvanlar Uzundere Rehabilitasyon Merkezimizde gerekli müdahaleler yapılarak bakım altına alınmıştır.
Tüm hayvanların röntgenleri çekilmiş ve kan değerlerine bakılmıştır.
İlçemizde yaşayan tüm sahipsiz hayvanlar gibi bu hayvanlarda korumamız altındadır.
Tıbbi ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra sahiplendirilmeleri için gerekli çalışma yapılacaktır.

Top