Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 27 Ağustos 2018, 09:32
Okunma: 793 Kez Görüntülendi



Karabağlar Belediyesi Vatandaşının Yanında

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu göreve geldikten kısa süre sonra hayata geçirilen dar gelirli vatandaşlara yönelik “Sosyal Destek Kartı” projesi her geçen gün daha da büyüyerek 1200 aileye ulaştı.

 

Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından önceliği tespit edilen ihtiyaç sahibi yaklaşık 1200 aileye her ay düzenli olarak anlaşmalı banka kartı aracılığıyla 120 TL yatıyor. Vatandaşlarda marketlere gidip bu kartları kullanarak aile bütçelerine katkıda bulunmuş oluyor.

 

Bayram öncesi ödemeler yapıldı

İlk başladığında 500 aileye ulaşan şimdi ise rakamın 1200 aileye ulaştığı sosyal destek kartında, vatandaşların bayramda alışveriş yapmaları için hesaplarına bu ay ki ödemeleri de yapıldı. Ayrıca ilçede   yoksullukla mücadele kapsamında meslek, beceri ve kadın girişimcilik kursları da semt merkezlerinde düzenlenmeye devam edecek.

 

Kart kullanan aile sayısını her yıl arttırdıklarını belirten Başkan Selvitopu, ayrıca kartlara yatırılan ücretleri de yılda bir kez arttırarak ailelerin daha rahat alışveriş yapmalarını hedeflediklerini söyledi. Başkan Selvitopu sosyal destek kartı yanında ilçedeki durumu iyi olmayan çok sayıda aileye de bayram günlerinde gıda paketi dağıtmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi. 

Top