Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 11 Kasım 2020, 14:59
Okunma: 366 Kez Görüntülendi

Karabağlar Belediyesi’nden Depremzedelere Psikolojik Destek

İzmir’de meydana gelen şiddetli depremin ardından acil müdahale ve yaraları sarma çalışmalarına elinden gelen katkıyı sunmaya devam eden Karabağlar Belediyesi, depremzedelere psikolojik destek de veriyor. Bu kapsamda sosyal medya üzerinden kamuoyuna duyurulan 0 232 414 81 39 ve 414 81 58 numaralı psiko-sosyal destek hattını arayan vatandaşlar, uzman ekipler tarafından bilgilendiriliyor. Gerekli görülürlerse yüz yüze görüşmeye çağrılıyorlar.
Karabağlar Belediyesi, şiddetli depremden en fazla etkilenen ve can kayıplarının yaşandığı Bayraklı’ya desteğini aralıksız sürdürüyor. Bayraklı Belediyesi'nden gelen battaniye, su tankeri, jeneratör, ikram aracı, yemek taleplerini karşılayan Karabağlar Belediyesi, depremzedelerin soğuktan korunması için çadır da kurdu. Çadırda vatandaşlara sıcak çorba ve içecek, yemek, su ikram ediliyor.
Karabağlar Belediyesi son olarak psiko-sosyal destek telefon hattını da hizmete açtı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün uzman danışmanları, 0 232 414 81 39 ya da 0 232  414 81 58 numaralı telefonları arayan depremzedelere yaşanan travma ve sürece ilişkin bilgilendirmelerde bulunuyor. Bugünlerde endişe, panik, korku ve kaygı duyulmasının olağan olduğuna dikkat çeken uzmanlar, uyku, davranış bozuklukları gibi konularda depremzedelere psikolojik destek sağlıyor. Depremzedeler gerekli görülürse yüz yüze görüşmeye de çağrılıyor.
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  sarsıntının İzmir’in yanı sıra bir çok ilde şiddetli şekilde hissedildiğini ve travma yaratmasının olağan olduğunu vurgulayarak, “Bu nedenle uzman danışmanlarımızla depremzedelere pskilojik destek de veriyoruz. Tüm gücümüzle ihtiyaç duyan kesimlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Yaşadığımız bu afette hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Top