Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 27 Ekim 2017, 17:28
Okunma: 1194 Kez Görüntülendi

Karabağlar Belediyesinden Muzaffer İzgü’ye büyük vefa

Karabağlar Belediyesi, 16 yıl Karabağlar'da yaşayan ve geçtiğimiz günlerde vefat eden edebiyat dünyasının usta kalemi  Muzaffer İzgü’yü unutmadı meclis kararıyla adını belediyenin konferans salonuna verdi.

 

Konferans Salonu'na Muzaffer İzgü adının verilmesi nedeniyle düzenlenen törene Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Muzaffer İzgü’nün oğlu Ahmet Şahin İzgü ve ailesi, İzgü’nün yakınları, STK temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, bürokratlar, yazarlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

İzgü’nün Karabağlar’da yaşaması onurumuzdur

Yazar Yunus Bekir Yurdakul’un sunumuyla başlayan etkinlik yazarın hayatından anıları anlattığı görsel sunum ile devam etti. Konferans salonunda ilk konuşmayı yapan Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu, bu salonun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Muzaffer İzgü’nün kültür ve sanatın mimarı olduğunu belirten Selvitopu “İzgü, çocuklara hitap ederek onlara yaşamı tanıttı. Ve Türkiye’deki çocuklar da onun değerini çok iyi bildi. 16 yıl Karabağlar'da yaşadı. Böyle kıymetli insana bir kültür ve sanat insanının Karabağlar'da yaşaması bizim onurumuz. Bizim de ona layık olabilmek adına bu salonla ismini vermeyi meclisimizle uygun gördük. Keşke yaşarken bunu başarabilseydik” dedi.

 

Her 29 Ekim öncesi anacağız

Bu açılışı özellikle bugüne denk getirmenin sebebini Muzaffer İzgü’nün doğum gününün 29 Ekim olması olduğunun altını çizen Selvitopu, “Her yıl geleneksel olarak bu salonda Cumhuriyet Bayramı yaklaşırken onu da birlikte anacağız. O Cumhuriyet'in yetiştirdiği sanatçılardan birisiydi. 157'e yakın eser bıraktı. Bu kolay değil. Bu ancak sevgi ile olabilir. Onda da vatan, yurt ve bu ülkeyi kuran Mustafa Kemal Atatürk sevgisi vardı. Muzaffer İzgü’yü burada yaşatmaktan çok büyük onur duyuyoruz” diye konuştu.

 

Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ise Muzaffer İzgü ile yıllarca çok tanışmak istediğini, Karabağlar'a geldiğinde burada yaşadığını tesadüfen öğrenip tanışmasından büyük memnunluk duyduğunu söyledi. İzgü’nün hayata pozitif bakan,  Cumhuriyet değerleri ve Atatürk devrimlerine bağlı bir insan olduğunu söyleyen Tunç, “Belediyemizin bu çalışmasını önemli görüyorum. Belediye başkanımıza böyle kültürel salonu ilçemize kazandırdıkları için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Yazarlar İzgü’yü anlattı, oğlu teşekkür etti

Konuşmaların ardından “İzgü bize ne bıraktı?” bölümünde Hacer Kılcıoğlu, Necati Yıldırım, “Muzaffer İzgü ile gülümsemek” bölümünde Ahmet Günbaş, Düriye Ayyıldız ve Mavisel Yener, “İzgü hep yaşayacak” bölümünde ise Muzaffer İzgü’nün oğlu Ahmet Şahin İzgü, Bilsen Başaran ve Tahsin Şimşek, Muzaffer İzgü ile olan anılarını ve duygularını izleyicilerle paylaştı. Muzaffer İzgü’nün oğlu Ahmet Şahin İzgü, bu salona babasının adını veren başta Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.  Etkinlik İzgü’den radyo oyunu (Bilgehan Oğuz) ve sahne oyunu(Gürol Tonbul) gösterisi ile sona erdi.

 

Başkan Selvitopu, tüm konuşmacı yazarlara teşekkür ederek, fidan sertifikası verdi

 

 

Top