Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 22 Şubat 2018, 08:45
Okunma: 856 Kez Görüntülendi

Karabağlar, Semt Merkezilerine Bir Yenisini Daha Ekledi

Karabağlar Belediyesi, Kazım Karabekir Mahallesi Semt Merkezi’ni törenle hizmete açtı. Törende Konuşan Başkan Selvitopu, Karabağlar’ın son yıllarda önemli bir gelişme kaydettiğine işaret ederek, “Birçoklarının düşünemediği projeleri hayata geçirdik. Ondan dolayı bir heyecan var.  Bu yüzden Karabağlar fark edildi.  İzmir’in gelişen ve modern şekilde dönüşen bir Karbağlar’a kavuşmasına çok az zaman kaldı” dedi.

Kazım Karabekir Mahallesi Semt Merkezi açılış törenine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu İpal Emin, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, belediye meclis üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ile mahalle sakinleri katıldı.

Değişen ve gelişen Karabağlar

Törende konuşan Başkan Selvitopu, birçok zorluğa rağmen Karabağlar’da önemli bir değişim yaşandığını dile getirdi. Bu değişimin Karabağlar’ı modern bir çehreye kavuşturmaya başladığına vurgu yapan Başkan Selvitopu, “Karabağlar’ın, İzmir’in modern, gelişen, dönüşen bir ilçesi haline gelmesinin göstergeleri ortada. Biz bilime, bilimsel çalışmaya inanan insanlarız. Her işimizi bilimin ışığında, planlı programlı yapmaya çalışıyoruz. Karabağlar’ın gelişimini de bu çerçevede yaptığımız planlarla sağlamaya çalışıyoruz. Son zamanlarda Karabağlar’da bir hareket var. Birileri de Karabağlar’ın farkına varmaya başladı. Karabağlar gibi bir ilçenin artık eskisi gibi kenarda kıyıda kalmış, çok fazla önemi olamayan bir yer olmadığını fark etmeye başladılar. Birden heyecanlanmaya başladılar. Bu heyecan iyidir ancak, umarım Karabağlar’a göz dikenler bu heveslerini biraz hizmete yansıtırlar. Çünkü hizmette bir tek Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi var” dedi.

Karabağlar’ın gelişmesine şaşıranlar var

Birçok sorunla karşılaşmalarına rağmen kararlılıkla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Selvitopu, “Bazıları buna da şaşıyorlar; ‘Bu kadar sıkıntı içinde, bu belediye bunca işi nasıl yapıyor?’ diye. Eğer bir şeye inanıp, topluma, insanlara hizmet etmeye odaklanırsanız, baş edemeyeceğiniz hiçbir sorun yoktur. Karabağlar’da, Karabağlar Belediyesi’nde bu güç vardır ve bu gücünü de halktan yana, toplumdan yana, insandan yanan kullanacaktır. Ranttan yana asla kullanmayacaktır” diye konuştu.

Başkan Selvitopu, hedeflerinin Karabağlar’ın 58 mahallesinde de semt merkezi açmak olduğunu ifade ettiği konuşmasında, yıl sonuna kadar benzer birçok açılış yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Başkan Selvitopu’na plaket ve çiçek

Semt merkezi açılışında konuşan Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Muharrem Gülgü ise Başkan Selvitopu’na hizmetlerinden ötürü teşekkür ederek plaket ve çiçek takdim etti.

Konuşmaların ardından semt merkezinin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra Başkan Selvitopu ve beraberindekiler merkezi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Kazım Karabekir Semt Merkezi 4 dersliği ve 3-6 yaş grubundaki çocuklara hitabeden oyun odasıyla mahalle sakinlerinin hizmetinde olacak. Burada verilecek eğitim ve kurslarla ilgili olarak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nden de destek alınacak.

 

 

 

Top