Tarih: 05 Ekim 2017, 13:59

KARABAĞLAR'A MODERN KÜLTÜR MERKEZİ GELİYOR

Karabağlar'a modern kültür merkezi geliyor İZMİR Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi işbirliğiyle yapı lacak kültür merkezinin temeli atıldı. » 9. SAYFADA

Karabağlar'a yeni kültür merkezi geliyor İlçe belediyelerin projelerine desteklerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Belediyesinin Tahsin Yazıcı Mahallesi'nde yapacağı Kültür Merkezi'nin yapım maliyetini yüzde 70 oranında karşılayacak. 2 bin 600 metrekare alan üzerine kurulacak 4 katlı merkezde otopark, taziye salonu, mescit, derslikler, kafeterya, spor salonu, eğitim salonlan, çocuk oyun odası, seminer odası, çocuk ve gençlik danışma merkezi, nikah ve konferans salonlan ile düğün salonu yer alacak. 11 Milyon liraya mal olacak Tahsin Yazıcı Kültür Merkezi, yaklaşık 11 milyon liraya mal olacak. Bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak kültür merkezinin temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 8 sene önce ilçe olan Karabağlar'ın gerçek bir ilçe hüviyetine kavuşması için bir merkeze ihtiyacı olduğunu ve bu hedefe ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi, izmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek en büyük onuru yaşadığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz bugün belediye başkanı olmadık. 13 senedir belediye başkanıyım. 39 senedir de Bornova'nın göbeğinde ticaretle uğraşıyorum. Bizim paraya, insana bakışımız bugün şekillenmedi. Önümüzdeki 1,5 yılın sonunda 15 sene belediye başkanlığı yapmış olacağım. Yeter de artar bile... Bu parti aday göstererek, izmirliler de oy vererek bana hayatımda görebileceğim en büyük manevi makamı verdi. Ben de çocuklanma İzmir yerel yönetim tarihine 15 sene belediye başkanlığı yaparak geçmenin gururunu bırakacağım. Hepiniz biliyorsunuz, hiçbir şeye gözüm yok. Aziz Kocaoğlu'na AKP'nin vurması beni güçlendirir. CHP'linin vurması da Aziz Kocaoğlu'nu güçlendirir. Ama partimizi zayıflatır." Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise göreve geldiği günden bu yana ilçenin ihtiyacı olan kültür sanat merkezleri üzerine yoğunlaştıklanm belirterek, "Bu süreci Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte yürütüyoruz. Yeşilyurt, Mimkent, Tahsin Yazıcı, Kibar Mahallesi gibi yerlerde kültür merkezleri yapıyoruz. Çünkü kültür sanat bir toplumun gelişmişlik göstergesidir. 500 bin nüfuslu ilçemizde böyle yerlere büyük ihtiyaç var. Bu projelerin gerçekleşmesinde bize desteğini esirgemeyen Aziz Kocaoğlu'na teşekkürlerimi sunuyorum. Elbirliğiyle, işbirliğiyle aşamayacağınız zorluk yoktur" şeklinde konuştu.