Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 03 Eylül 2021, 21:15
Okunma: 502 Kez Görüntülendi

Karabağlar Belediye Meclisi'nin eylül ayı toplantısı gerçekleştirildi.

Karabağlar'da amatör spora büyük destek

Karabağlar Belediye Meclisi'nin eylül ayı toplantısı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetiminde ana hizmet binasındaki meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda ilçedeki amatör spor kulüplerine on binlerce liralık nakdi yardım yapılması oy çokluğuyla kabul edildi.

CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Emre Külekçi, MHP İlçe Başkan Vekili Ayşegül Coşar'la Saadet Partisi ilçe yöneticilerinin de katıldığı meclis toplantısının açılışında Başkan Selvitopu, Tırazlı ve Kavacık köylerinin “kırsal mahalle” taleplerinin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edildiğini bildirdi. Böylece her iki mahallenin yasanın kendilerine tanıdığı haklardan yararlanacağını belirterek, “Karar bu köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun” dedi.

 

'Bu zafer küçümsenemez'


Geçen günlerde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluş ve kuruluş sürecinde tarihi günlerden biri olan 30 Ağustos Zaferi'nin yıldönümünün coşkuyla kutlandığını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Bu zaferi küçümsemek isteyenler var. Onları şiddetle kınıyor; bu zaferi kazanan Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Mehmetçiklerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Önlerinde saygıyla eğiliyoruz. Gelecek günlerde İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül'ü de aynı coşkuyla kutlayacağız” diye konuştu.
Karabağlar Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü projelerle ilgili meclis üyelerine ayrıntılı bilgi veren Başkan Selvitopu, Mobilyacılar Çıraklık Eğitim Merkezi, Tahsin Yazıcı Kültür ve Semt Merkezi projelerinin yüzde 98'ler düzeyinde tamamlandığını, yakında geçici kabullerinin yapacağını bildirdi. Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi, Uzundere Meydan projelerinin hızla devam ettiğini vurguladı.

Okullar yeni döneme hazırlanıyor

Karabağlar Belediyesi'nin, pazartesi günü başlayacak yüz yüze eğitim öğretim dönemi öncesi okullarda bakım, boyama, badana gibi çalışmaları sürdürdüğünü belirten Başkan Selvitopu, “Ayrıca büyük çaplı onarımlar için yapım ihalesi gerçekleştirdik. Ekipler bu kapsama giren okullarımızda çalışmaya başladı. Okullarımızdaki birçok sorunu gidererek öğrencilerimizin daha sağlıklı bir ortamda eğitim almalarını sağlamış olacağız” dedi.
Başkan Selvitopu, Karabağlar Belediyesi'nin bütçesiyle, hizmetleriyle istikrarlı şekilde yoluna devam ettiğine dikkat çekerek, “Belediyemiz her geçen gün daha dinamik bir yapıya kavuşuyor. Hedefimiz kendi yağıyla kavrulan, hizmet üreten bir kurumsal yapıyı oluşturmak. Amaç 500 insanımıza layık olduğu şekilde hizmet edebilmek. Onların günlük yaşamlarını rahatlatmak” diye konuştu.

Amatör spor kulüplerine nakdi yardım

Meclis toplantısında, ilçedeki amatör spor kulüplerine nakdi yardım yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. Buna göre 1. Amatör Küme'de oynayan 24 takımın her birine 10.000, Süper Amatör Küme'de oynayan 3 takımın her birine 15.000, Bölgesel Amatör Lig'de oynayan 1 takıma da 20.000 lira nakdi yardım yapılacak.

Top