Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 08 Şubat 2018, 17:02
Okunma: 864 Kez Görüntülendi

 

Karabağlar’da “Dolandırıcılığa Karşı” Farkındalık Semineri

Karabağlar Belediyesi tarafından semt merkezlerindeki kadınlara yönelik yapılan  “Dikkat Dolandırıcı Var!” seminerinde vatandaşlar, yankesiciler ve dolandırıcılara karşı uyarıldı. Dikkatsizlik nedeniyle birçok vatandaşın ciddi meblağlarda maddi zarar yaşadığı vurgulandı.

Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren semt merkezlerindeki  “Dikkat Dolandırıcı Var!” isimli etkinlik İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nin katkılarıyla gerçekleşti. Polis Memuru Nevzat Yalur tarafından yapılan sunumda çeşitli hırsızlık vakaları gündeme getirilirken,  dikkat çekici bilgiler de paylaşıldı. 

2016 yılında 16 milyon TL çaldılar

Seminerde,  2016 yılında sadece İzmir'de telefonla yapılan dolandırıcılık faaliyetleri  sonucu banka hesaplarından  ortalama 16 milyon TL., 3 milyon TL'lik de ziynet eşyasının çalındığı ifade edildi. 20 milyon civarındaki dolandırıcılık olayının,  “Kendisini polis, savcı diye tanıtanlara inanmayın” uyarılarına rağmen gerçekleştiği aktarılırken , kişinin dikkatsizliğinin süreçteki en önemli etken olduğu vurgusu yapıldı.

Alo 155 sizi aramaz!

“Polis  İmdat” hattı olarak bilinen  “155” No’lu telefon numarasından emniyet güçlerinin asla vatandaşları aramadığının da altını çizen Nevzat Yalur,  “ Sanki Alo 155 hattından arıyorlarmış gibi bir ortam yaratıyorlar. Telefonu yönlendiriyorlar gibi yaparak vatandaşı inandırıyorlar. Sizi arayan polis değildir.  Kişisel bilgilerinizi, banka şifrenizi  ve hesabınızda ne kadar para olduğuna dair bilgileri kimseyle paylaşmayın. Tehditler yüzünden  onlar için kredi çekmeye de kalkmayın.  Algılarınız açık,  dikkatiniz yoğun olsun. Emniyet güçlerine mutlaka haber verin” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Plaket takdim edildi

Esendere, Cennetçeşme, Özgür, Limontepe, Eskiizmir, Refet Bele, Aydın, Eserkent, Aşık Veysel semt merkezlerinde farklı günlerde yapılan seminere katkı sunan İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği adına   teşekkür plaketi  Polis Memuru Yalur'a takdim edildi.

Bunlara Dikkat Edin

  • Tanımadığınız kişilerin yakın temaslarına karşı dikkatli olunuz.
  • Toplu taşıma araçlarında dikkatli olunuz.
  • Para alırken ya da bozdururken mutlaka sayınız.
  • Tanımadıklarınızın aracına binmeyiniz.
  • Ceketinizi,  göz kontrolünden uzak bir yere asmayınız ve  cüzdanınızı ceketinizde taşımayınız.
  • Elde, omuzda taşınan çantaların ağızlarının kapalı olmasına dikkat ediniz.
  • Hastanelerde sadece görevlilerden yardım isteyiniz.
Top