Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 09 Temmuz 2020, 10:38
Okunma: 574 Kez Görüntülendi

Atıkların izinsiz depolandığı Uzundere’deki 12 işletme ve mülk sahibine yasal süre verildi.

 

Karabağlar’da Kaçağa Geçit Yok!

 

Karabağlar Belediyesi, toplum ve çevre sağlığını korumak için izinsiz atık depolayanlarla mücadelesini sürdürüyor. Bu kapsamda Uzundere’deki 12 işletme ve mülk sahibine Çevre Kanunu kapsamında yasal süre verildi. Yaklaşık 1 aylık yasal süreçte sahaların boşaltılması ve kirliliğin giderilmesi istendi.

Karabağlar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından verilen süre sonunda çalışmalarını sonlandırmayan kaçak depolara, Çevre Kanunu kapsamında ceza kesilecek. Ayrıca belediye tarafından hepsi boşaltılacak. Bu yerlerde ağırlıkla inşaat-hafriyat, ambalaj ve beyaz eşya atıkları depolanıyor.

Toplum ve çevre sağlığını korumanın; görüntü kirliliğini engellemelerin başlıca görevlerinden olduğunu vurgulayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “İzmir’in yüzölçümü bakımından en büyük ilçelerinden biri olan Karabağlar’da tüm gücümüzle sahadayız. İzinsiz atık depolayanlara karşı etkin bir mücadele veriyoruz. Böylesi büyük bir alanı, tüm olanaklarımızı kullanarak 7 gün 24 saat kontrol etmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen ihbarları da anında değerlendiriyoruz. Toplum ve çevre sağlığını korumak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

…………

 

Top