Tarih: 05 Ekim 2017, 14:07

KADINLAR MEME KANSERİNE KARŞI BİLİNÇLENİYOR

Kadınlar meme kanserine karşı bilinçleniyor Karabağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilçede yaşayan kadınları meme kanserine karşı bilinçlendirmek için eğitim sunumlarına başladı. Eskiizmir Evlendirme Nikâh Salonu'nda başlayan eğitimlere mahalleli kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Sağlık İşleri Müdürü Dr. Emire Çalışır tarafından verilen eğitim sunumunda kadınlara, kanserin ilk belirtileri ve neler yapmaları konusunda bilgilendirmede bulunuldu, meme kanserinin erken tanı ile tamamen tedavi edilebilme şansının yüksek olduğu belirtildi. Erken tanı hayat kurtarır Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu da belirten Çalışır, "Sağlık Bakanlığı'nın son açıklamalarına göre kanser tanısı olan her 4 kadından biri meme kanseridir. Türkiye'de son 1 yıl içinde 17 bin kadına meme kanseri tanısı konmuştur. Meme kanserinde erken tanı hayat kurtarır" diye konuştu. Çalışır, "Meme veya koltuk altında ele gelen şişlik, meme başı değişiklikleri, meme başından akıntı gelmesi, meme başında derisi üzerinde çekilme, meme cildinde portakal kabuğu görüntüsü, memede şekil ve simetri bozukluğu, göğüs uçlarının farklı yöne bakması ve memede şişme kızarıklık" olduğunda doktora gidilmesi gerektiğinin altını çizdi.