Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 05 Eylül 2021, 12:19
Okunma: 861 Kez Görüntülendi

Kadınların toplumsal yaşama katılmasında önemli rol oynuyorlar.

 

Karabağlar'da Semt Merkezleri yeniden açıldı

Koronavirüs salgını nedeniyle mart ayından bu yana çalışmalarına ara veren Karabağlar Belediyesi'ne ait semt merkezleri yeniden faaliyetlerine başlıyor. 13 semt merkezinde mesleki ve hobi kursları için kayıtlar alınıyor. İlçedeki kadınlar kendilerine en yakın semt merkezlerine giderek kayıtlarını yaptırabilecek.
Karabağlar Belediyesi'nin hizmetlerini vatandaşların ayağına götürmek ve özellikle kadınların toplumsal yaşama katılmasını sağlamak amacıyla ilçenin farklı mahallelerinde açtığı semt merkezleri yoğun ilgi görüyor. Merkezler, içinde bulunduğumuz salgının seyrine göre zaman zaman çalışmalarına ara vermek zorunda kalıyor.

Marttan bu yana kapalı olan Karabağlar Belediyesi semt merkezleri, yeniden hizmet vermeye başladı. Karabağlar Belediyesine ait Adnan Süvari, Ali Fuat Erden, Aşık Veysel, Barış, Cennetçeşme, Esendere, Eskiizmir, Kazım Karabekir, Limontepe, Nokta, Refet Bele, Şehit Gürcan Ulucan(Mimkent) ve Nazım Hikmet Kurs Merkezi'nde çalışmalar, salgın önlemleri kapsamında gerçekleştirilecek. Kurslardan yararlanmak isteyen kadınlar, 0 232 414 81 13, 414 81 15, 414 81 33, 414 81 29 ve 414 79 50 numaralı telefonları arayarak bilgi alabilecek.

 

Hedef tüm mahalleler!

 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, özellikle evlerinden çıkamayan kadınlar toplumsal yaşama katılmasını ve meslek-hobi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla, semt merkezlerine özel önem verdiklerini söyledi. Göreve geldiğinde 4 olan semt merkezi sayısının bugün 16'ya çıktığını belirten Başkan Selvitopu, “Hedefimiz bu merkezlerimizi 58 mahallemize de yaymak. Çünkü buralar kadınlarımız tarafından yoğun olarak kullanılıyor. Aldıkları eğitimlerle hobi, meslek sahibi oluyorlar. Yaşama farklı bir açıdan bakıyorlar” dedi.

Başkan Selvitopu, Tahsin Yazıcı, Ali Fuat Erden'le Mobilyacılar Çıraklık ve Eğitim Merkezi semt merkezlerini de kısa süre sonra hizmete sunacaklarını vurguladı.

Top