Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 05 Temmuz 2019, 10:52
Okunma: 588 Kez Görüntülendi

 

Karabağlar’da Stratejik Planda “Ortak Akıl” Dayanışması

Karabağlar Belediyesi yerel seçimler sonrası 2020-2024 dönemi stratejik plan hazırlık çalışmalarına başladı. Bu süreç kapsamında ilçedeki tüm paydaşların görüş ve önerileri alınırken, bu görüş ve önerilerin ardından sağlıklı, uygulanabilir ve gerçekçi  bir stratejik plan ortaya çıkacak. Stratejik planı değerlendiren Başkan Selvitopu, popülist anlayışla stratejik plan hazırlamayacaklarını, gerçekçi bir modeli hayata geçireceklerini söyledi.

 

Belediye ana hizmet binası Muzaffer İzgü Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Başkan Yardımcısı Aykut Kolatar, Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Kent Konseyi Genel Sekreteri Cemalettin Can, Strateji Geliştirme Müdürü Ayşegül Akgün, meclis üyeleri, çok sayıda sivil toplum kuruluş temsilcisi katıldı.

 

500 bin insanımızın görüş ve önerilerini alarak stratejik planı şekillendireceğiz

Toplantıda konuşan Başkan Selvitopu, amacın yerel yönetimlerin planlı ve programlı çalışmasını sağlamak olduğunu söyleyerek,   “Bu işlerin sağlıklı bir alt yapıya dayanması gerekir, planlı ve programlı çalışmak zordur, belli bir disiplin ister. Biz disiplinli bir yerel yönetim anlayışıyla görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde de hazırladığımız stratejik plana uygun işleri gerçekleştirmeye çalıştık. Yine o dönemde de toplantılar gerçekleştirdik. Şimdi 2020-2024 stratejik planımızı sizlerin görüş ve önerilerini alarak tamamlayacağız. Daha önce çeşitli toplantıları gerçekleştirdik,  500 bin insanımızın görüş ve önerilerini alarak stratejik planımızı şekillendirmeye çalışıyoruz” dedi.

Kentin planlamasını yapmak bizim için avantaj oldu

Stratejik plan yaparken avantajları olduğunu da belirten Selvitopu,  “ Biz geçtiğimiz yıl stratejik planın temeli olan kent planlamasını gerçekleştirdik. Yani bir kentin hangi yöne gideceğini nasıl bir gelişme göstereceğini öncelikle planlamasını yaparak yön verebilirsiniz. Stratejik planların da temel altlığı yapılan bu planlar olacaktır. Çünkü stratejik plana olmayacak afakî şeyler koymak mümkün değildir. Gerçekçi veya gerçekleşmesi mümkün işlerin bu plan içerisinde yer alması önemli. Tabi bunları yaparken de paydaşlarımızın görüş ve önerilerinin bu planda yer alması gerekiyor. O nedenle bu toplantıları yapmaya başladık. Bundan sonra bir toplantı daha yapıp, planın hazırlığı gerçekleştirilip belediye meclisinin onayına sunulacak. Ekim ayına hazırlamış olarak gireceğiz.” Dedi

Gerçekçi olacağız

Hazırlanan çalışmalarda birçok sosyo - teknik alt yapı olduğunu söyleyen Başkan Selvitopu, sözlerine şöyle devam etti. “Kültür merkezleri, pazaryerleri, parklar, yeşil alanlar, semt merkezleri, plan içerisinde yer alan değişik fonksiyonlara ayrılmış pek çok alan var. Hedefimiz bunları bütçemize göre peyderpey gerçekleştirmek olacak. Tabi ki daha fazla hizmet yapmanın da arzusu ve isteği içerisinde olacağız. Ancak bunları yaparken hayali işler içerisinde, popülist bir anlayışta da olmayacağız. Gerçekçi olacağız. Öyle olursak daha başarılı olacağımıza inanıyorum”  

Daha sonra söz alan Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ise stratejik plan içerisinde katılımcılık ve kent konseyinin rolü üzerine bir konuşma yaptı.

Stratejik Plan kapsamında şimdiye kadar neler yapıldı?

Karabağlar Belediyesi Stratejik Plan için paydaşlarla görüşmelere devam ediyor. Karabağlar’ın geleceğini şekillendirecek olan stratejik planlama çalışmalarında vatandaşların görüşleri, belediyenin web sayfasında yayımlanan anket sorularına verilen cevaplar ile alınırken, yine belediye çalışmaları ile ilgisi olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri de anket formları hazırlanarak tüm paydaş kurum ve kuruluşlara gönderildi.

Bunun yanında ilçenin sorunları ve ihtiyaçları, 58 mahalle muhtarı ile 6 ayrı bölgede yapılan toplantılarda tespit edildi ve yine bu toplantılarda muhtarlara, stratejik plan konusunda kısa bir bilgilendirme yapıldıktan sonra planla ilgili görüşlerini almak üzere anket formları dağıtılarak anket sorularının muhtarlar tarafından cevaplanması istendi.

Planla ilgili görüş ve önerilerini aktardılar

Ayrıca Belediye Meclisi’nde grupları bulunan siyasi parti temsilcilerinin plana ilişkin görüş ve önerileri ise; önce CHP ve İyi Parti meclis üyelerine ve daha sonra AK Parti ve MHP meclis üyelerine olmak üzere düzenlenen iki toplantı ile alındı. Her iki toplantıda da meclis üyeleri, stratejik plan, stratejik yönetim süreci ve Belediyede yapılan stratejik planlama çalışmaları konusunda Strateji Geliştirme Müdürü’nün yaptığı sunumla bilgilendirildi. Sunumun ardından meclis üyeleri planla ilgili görüş ve önerilerini aktardı.

Top