Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 25 Ocak 2019, 13:29
Okunma: 723 Kez Görüntülendi


Karabağlar’da “Uğur Mumcu, Adalet ve Demokrasi” Söyleşisi

Karabağlar Belediyesi, 26 yıl önce hayatını kaybeden Gazeteci Yazar Uğur Mumcu için sabah yaptığı anma töreninin ardından akşam da bir söyleşi düzenledi. Moderatörlüğünü İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’in yaptığı “Uğur Mumcu, Adalet ve Demokrasi” konulu söyleşiye konuşmacı olarak Gazeteci İsmail Saymaz ile Tarihçi, Yazar Sinan Meydan katıldı.

Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası Muzaffer İzgü Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“Uğur Mumcu, 80 milyonun kalbinde yüreğinde yaşayacak”

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Uğur Mumcu’nun çok değerli bir yazar olduğunu,  yaşadığı dönemde yazdığı hiçbir yazıyı kaçırmadığını hatırlatarak,  “Mumcu’nun değerlendirmeleri müthişti, ülkenin hep gerçeklerini yazdı. Bunları yazdığı için de katledildi. Onu katledenler sandılar ki Uğur Mumcu unutulacak. Hayır unutulmayacak! Yıllar da geçse Uğur Mumcu 80 milyonun kalbinde, yüreğinde yaşayacak. Unutturmaya kimsenin gücü yetmez” dedi. Selvitopu konuşmasını İsmet İnönü’nün söylediği “Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur” sözünü hatırlatarak,  “Biz de namussuzlar kadar cesaretli olacağız. Ve bu yolda şehit olanlara ve Uğur Mumcu'lara sonuna kadar sahip çıkacağız” sözleriyle bitirdi.

“Uğur Mumcu’nun değerini maalesef öldükten sonra anlayabildik”

Gazeteci İsmail Saymaz Uğur Mumcu’nun devrimci ve demokrat kimliği ve yurtsever kişiliği ile hala aramızda olduğunu belirterek,   “Maalesef Uğur Mumcu’nun değerini öldükten sonra anlayabildik. Uğur Mumcu, devrimci ve demokrat kimliği ve yurtsever kişiliğiyle hala aramızdadır. O’nu yaşatabilmek; bu çizgilerdeki görüşünü mümkün kılmak, Türkiye’yi o görüşle yönetmektir. Keşke Uğur Mumcu yaşasaydı, ben de bu konuşmayı yapmamış olsaydım.” dedi.

“Uğur Mumcu’nun yazdığı yazılar günümüz için de hala geçerli”

Tarihçi yazar Sinan Meydan ise Uğur Mumcu’nun Atatürk’ü en iyi anlayan ve anlatan üç yazardan biri olduğunu belirterek,  “24 Ocak tarihi aslında Türkiye’nin tam bağımsızlığına konulan  bir bombaydı” diye konuştu. Uğur Mumcu’nun geçmişte yazdığı yazıların hala günümüzde geçerli olduğunu örnekler vererek anlatan Meydan,  “Mumcu terör örgütlerinin yuvasına çomak soktu, emperyalizmin kirli çamaşırlarını ortaya döktü. Asla inancından taviz vermediği için öldürüldü. Aynı Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı ve diğerleri de Atatürk’ün ışığıyla toplumu aydınlatan insanlardı. Laikliğe vurgu yaptıkları için, bilgilerini kimse okunmasın diye katledildiler” diye konuştu.

Soru ve cevap kısmının ardından Başkan Muhittin Selvitopu, Misket Dikmen, İsmail Saymaz ve Sinan Meydan’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Top