Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 09 Haziran 2020, 13:05
Okunma: 774 Kez Görüntülendi

Sınav kaygısı ve bununla başa çıkmanın yolları uzmanlar tarafından anlatılıyor.

 

KARBEM Öğrencilerine Sınav Öncesi Destek

 

Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM), ücretsiz eğitim olanağı sunduğu lise ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere, sınav kaygısı ve bununla başa çıkmanın yollarını da anlatıyor. Buna ilişkin Uzman Psikolog Deniz Polat’ın hazırladığı bilgiler, öğrencilere mail yoluyla ulaştırılıyor. Polat, bu süreçte öğrenciler ve ailelerinin yapması gerekenleri ayrıntılarıyla anlatıyor.

Bu ay sonunda yapılacak lise ve üniversiteye giriş sınavlarının Covid 19 salgını sürecine denk geldiğini hatırlatan Polat, “Covid19 un yaşam pratiklerimize olan etkisi, sınavların yapılıp yapılmayacağı sorusu, ne zaman olacağına yönelik bir süre netleşmeyen tarihler bu durumu oldukça belirsiz kıldı. Kontrol algımızı değiştirdi, eksiltti” görüşüne yer veriyor. Belirli bir düzey kaygının öğrencinin motivasyonu için gerekli olduğu; fazlasının ise başarıyı engellediğine dikkat çekiyor.

Sınav kaygısıyla başa çıkabilmek için 3 etkili yol olduğu vurgulayan Polat, öğrencilere, “Gerçekçi olmayan olumsuz düşüncelere kapılmayın. Gevşeme teknikleriyle rahatlayın. Ayrıca uyku ve beslenmenize özen gösterin” önerilerini sunuyor. Ayrıca ailelerine de, “Yapamadıklarına değil, yaptıklarına odaklanın. Olumlu geri bildirimlerde bulunun. Sınava ilişkin diyaloglarınızda özenli olun. Arkadaşları ile karşılaştırmaktan kaçının” önerilerini sunuyor.

 

GURUR VEREN BAŞARI

 

Lise ve üniversiteye hazırlanan yüzlerce gencin ücretsiz eğitim gördüğü KARBEM, koronavirüs salgını nedeniyle online eğitime geçti. Karabağlar Belediyesi’nin kendilerine tahsis ettiği online eğitim platformundan, YKS’ye hazırlanan 314, LGS’ye hazırlanan 319 öğrenci yararlanıyor. KARBEM numaralarıyla sisteme girebilen öğrenciler, dersleri istedikleri zaman ve sayıda takip edebiliyor.  Başarı durumlarını da rehber öğretmenlerin gözetiminde, deneme sınavlarıyla ölçebiliyor.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, KARBEM’de ücretsiz eğitim alan gençlerin sınavlardaki başarılarıyla dikkat çektiğini hatırlatarak, “Onların bu başarıları önce ailelerini, sonra da bizleri çok mutlu ediyor. Çocukların azmi ve kararlılıkları görülmeye değer. Bizlere düşen de onları sonuna kadar desteklemek. Karabağlar Belediyesi, her koşulda yanlarında olmaya devam edecek. Bu ay sonunda yapılacak sınavlarda, tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Geçen yıl sınava giren KARBEM öğrencilerinin tamamına yakını üniversiteyi kazanmayı başardı.

 

Top