Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 17 Aralık 2018, 08:29
Okunma: 1063 Kez Görüntülendi

Şehit Yarbay Songül Yakut’un Adı Karabağlar’da Parkta Yaşayacak

Karabağlar Belediyesi, Türkiye’nin ilk kadın Jandarma Komutanı olan ve görev başında yaşadığı helikopter kazası sonucu 12 askerle birlikte şehit düşen Yarbay Songül Yakut’u unutmadı. Onun anısına Devrim Mahallesi’nde yenilediği ve içinde anıt rölyefin bulunduğu parka Şehit Yarbay Songül Yakut adını verdi.

 

Şehit Yarbay Songül Yakut anısına Karabağlar’da yapılan anıt rölyef ve modern hale getirilen parkın açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, siyasi parti il ve ilçe temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, Şehit ve Gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Onların önünde bir kez değil, binlerce kez eğilsek az

Şehit Yarbay Songül Yakut için hazırlanan slayt gösterisinin ardından konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkeyi kurduktan sonra, eğitime, gençliğe önem verdiğini, kadınların hayatın içinde yer alması için büyük çabalar sarf ettiğini belirterek,  “O çabaların sonucunda ortaya çıkan değerlerden birisi de Songül Yakut’tur. Ülkemizde Cumhuriyeti kuranların kadınlara verdiği değerin gelinen noktasında kadınlarımız da şehit olmuşlardır. Onların önünde bir kez değil, binlerce kez eğilsek azdır.” diye konuştu.

Şehitlerimize sahip çıkmak hepimizin görevi

Bu parkın yapılması kararının Karabağlar Belediye Meclisi’nden geçtiğinin de altını çizen Selvitopu, “Geçmişimize ve şehitlerimize sahip çıkmak hepimizin en önemli görevi. Yarbay Songül Yakut dünya durdukça anısı Karabağlar’da hep yaşayacak. Bu ülkeyi ayakta tutmak ve geleceğe taşımak için hayatlarını veren şehitlerimizi asla unutmayacağız. O kazada hayatlarını kaybeden 13 askerimize de minnet ve şükranımızı sunuyoruz. Önlerinde saygıyla eğiliyoruz. Rahat uyusunlar,  bu ülkenin insanları o emaneti iyi taşıyacaktır” dedi.

Parkın açılmasından dolayı onur duyduk

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği İzmir İl Başkanı Recep Doğru ise, Şehit Yarbay Songül Yakut anısına Karabağlar’da yapılan parkın açılışında bulunmaktan onur duyduklarını ifade ederek,  “Böyle güzel bir parka şehidimizin adını verdiğiniz için elinize, yüreğinize ve emeğinize sağlık Başkanım” diye konuştu.

Ağabeyi mesaj gönderdi

Şehit Yarbay Songül Yakut'un ağabeyi Dr. Ali Seydi Yakut, kardeşinin adının parka verilmesinden dolayı bir mesaj gönderdi. Mesajda Ali Seydi Yakut, "Güzel İzmir’imizin örnek ilçelerinden Karabağlar Belediyesi’nin, Şırnak Şenoba’daki helikopter kazasında şehit düşen 12 vatan evladımızdan biri olan Şehit Jandarma Yarbay Songül Yakut’un adını bir parka vererek yaşatmış olmanızdan dolayı biz ailesi olarak tüm sevenleri adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Başta Belediye Başkanımız Muhittin Selvitopu olmak üzere parkın yapımında emeği geçenlerin ellerine yüreklerine sağlık" dedi.

Ağbaba ve Kocaoğlu da saygıyla andı

Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da gönderdikleri mesajda,  Şehit Yarbay Songül Yakut'u saygı ve rahmetle andıklarını ifade ederek Karabağlar'da parka adının verilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Büyük beğeni kazandı

Konuşmaların ardından Başkan Muhittin Selvitopu ve protokol, anıt rölyefi kurdelesinden açarak parkı hizmete açtı. Devrim Mahallesi KARBEM Eğitim Merkezi’nin yanında bulunan park, süs havuzları, oyun grubu, spor aletleri ve yürüyüş alanları ile büyük beğeni kazandı.

Top