Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 28 Ekim 2019, 10:24
Okunma: 560 Kez Görüntülendi

KARBEM, 8. sınıf öğrencilerinin velilerini LGS konusunda bilgilendirdi.

 

SELVİTOPU: EĞİTİME DESTEĞİMİZ SÜRECEK

 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yerel yönetim olarak eğitimi desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde (KARBEM) velilere seslenen Başkan Selvitopu, “İlçemizdeki 500 bin insana eşit hizmet götürmeye çalışıyoruz. Öğrencilerin ücretsiz yararlandığı KARBEM'i tüm Karabağlar'a yaymayı amaçlıyoruz" dedi.

KARBEM, 8 sınıf öğrencilerinin velilerine yönelik Liseye Geçiş Sınavı (LGS) hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Yeşil Ev’de düzenlenen toplantıya Başkan Selvitopu da katılarak kısa bir konuşma yaptı. KARBEM’de okuyan çocukların aldıkları dereceleri ve kazandıkları bölümleri yakından izlediğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Onların başarıları sizleri olduğu kadar bizleri çok mutlu ediyor. Demek ki yaptığımız işin faydası var. Umarım sizlerin çocukları da önümüzdeki dönemde istedikleri bölümleri kazanırlar” diye konuştu.

Ulusal Kurtuluş Savaşı lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti kurduktan sonra üzerinde durduğu en önemli konulardan birinin eğitim olduğunu hatırlatan Başkan Selvitopu “Kurtuluş Savaşı yıllarında okur - yazar oranımız yüzde 4’tü. Onlar eğitimi asla ihmal etmediler. Köylere mezralara okulları götürdüler Bugün koşullarımız daha güzel. Bunu iyi bir biçimde değerlendirmemiz gerekir. Biz de Karabağlar Belediyesi olarak eğitimin her zaman yanında olacağız. KARBEM’de 1500 çocuğumuz okuyor. Amacımız kimsenin etnik kökeni, düşüncesi, inancına bakmadan, ilçemizdeki 500 bin insana eşit hizmet götürmek” dedi.

'HİZMETE ODAKLANDIK'

KARBEM'deki ücretsiz eğitimin yanı sıra okullara da destek olmaya çalıştıklarının altını çizen Başkan Muhittin Selvitopu, ilçedeki 110’a yakın okulun bakım ve onarımına katkıda bulunduklarını anımsattı. Kendisinin bir siyasal parti üyesi olduğunu söyleyen Selvitopu “Seçim bitti. Ben bundan sonra herkesin başkanıyım. Siyaset bir araçtır, amaç değildir. Belediye olarak biz konuya bu anlayışla bakıyoruz. 'Ben belediye başkanıyım, bunları yaptım' reklamında da değilim. Bunlar zaten bizim görevimiz. Kentimizi daha iyi noktalara getirelim diye biz bu görevlere geldik. Siyaseti bir kenara bıraktım. Hizmete odaklanmaya devam edeceğiz. Kaymakamlıkla ve ilçe milli eğitim müdürlüğüyle iyi diyaloglar içerisindeyiz. Hepimiz devlet kurumlarıyız. Hepimizin görevleri var. Bu görevleri de birleştirirsek, birbirimize destek olursak çocuklarımız da daha iyi yetişirler” diye konuştu.

 

KARBEM YAYILACAK

 

KARBEM’i Karabağlar’a yaymak istediklerini belirten Başkan Muhittin Selvitopu ayrıca üniversitede okuyan kız öğrencilerine yönelik 5 yıldızlı otel standartlarında yurt binasını açtıklarını söyledi. Başkan Selvitopu, Uzundere Rekreasyon Alanı'nın yakınındaki Gençlik Merkezi'nin yapımına da İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte başlayacaklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından KARBEM rehberlik öğretmenleri velilere LGS tercihleri konusunda ayrıntılı bilgi verdiler. Toplantıya, Karabağlar Belediye Başkan Yardımmcısı Güven Güngörmüş'le KARBEM Yetkilisi Hakkı Karadeniz de katıldı.

 

Top