Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 13 Ekim 2020, 09:06
Okunma: 376 Kez Görüntülendi

Salgın nedeniyle hizmet binalarında uzun süre zaman geçirmek istemeyenler interneti kullanıyor.  

Vatandaşlar dijital hizmeti sevdi

Karabağlar Belediyesi’nin, koronavirüs salgınına karşı aldığı önlemler arasında yer alan ve hizmet kalitesini artırmayı amaçlayan dijitalleşme çalışmaları, vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. Emlak Vergisi ön beyan başvurusunu, salgın nedeniyle bulunduğu yazlığında internet üzerinden yapan Nükhet Göksıda Uğur, bilgileri kontrol edildikten sonra sadece evraklarına imza atması için belediyeye çağrıldı. Basın Sitesi’nde ikamet eden ve salgın nedeniyle Özdere'deki yazlıklarında kaldığını belirten Uğur, “Pandemi nedeniyle emlak vergisini yatırmak istemedim. Çünkü buraların çok kalabalık olduğunu biliyordum. Bir arkadaşım Karabağlar Belediyesi’nin internet üzerinden vatandaşlara bir takım kolaylıklar sağladığını söyledi. Ben de belediyenin sitesine girdim. Emlak Vergisi ön beyan başvurusu için müracaatımı yaptım. Buradaki arkadaşlar evrakların doğruluğunu kontrol ettikten sonra bana randevu verdiler. Ben de geldim. Rahat bir şekilde ödememi yapıp belgelerimi aldım. Karabağlar Belediyesi'nin yapmış olduğu bu hizmetten çok memnun kaldım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Bir tık uzaklıkta…

 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, dijitalleşme çalışmalarıyla hizmet kalitesini artırmanın yanı sıra toplum sağlığını korumayı amaçladıklarını belirterek, “Vatandaşlarımızdan, belediyemizin dijital altyapısını kullanmalarını istiyoruz. Böylece hizmetleri daha nitelikli aldıkları gibi, evlerinden de daha az çıkmış olacaklar. Online hizmetlerimiz artarak devam edecek” diye konuştu.

Karabağlar Belediyesi’nin, “www.karabaglar.bel.tr” adresi üzerinden verilen online  hizmetleri kapsamında, Emlak Vergisi bildirimi, çevre temizlik, ilan ve reklam vergileri beyannamelerinin ön başvuruları online olarak yapılabiliyor. Ayrıca vatandaşlar, özel mülklerinde bulunan ve budanmasını ya da kesilmesini istedikleri ağaçlar için de, dijital altyapıyı kullanabiliyor.

Nikah, moloz, taşınmaz beyan değeri başvuruları da online yapılabiliyor. Ayrıca, imar durumu ve rayiç bedeli sorgulamaları; vergi, idari para cezaları, katı atık bedeli ödemeleri belediyenin web adresinden gerçekleştirilebiliyor. Böylece işlem süreçleri ve vatandaşın belediye hizmet binalarında geçireceği süre kısalıyor.

Top