Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

BİRİMLERİMİZ
Protokol Birimi:

Protokol, hiçbir ayrım gözetmeksizin bölgemizde yaşayan vatandaşlar ve hizmet binamıza gelen konuklarımıza göstermiş olduğumuz davranışlar bütünüdür.

Başkanlık Makamının tüm protokol işlerini yürüten birim, Belediyemiz trafından hizmete sunulan tesis açılışları ve diğer etkinliklerin organizasyonunu yapar. İlçemizde yapılan kutlama ve anma koitesi toplantılarına katılır. Mülki Erkanla ve çeşitli kuruluşlarla olan ilişkilerini programlı bir şekilde düzenleyerek yürütür. Belediye Başkanımızın davetlisi olarak yurt içi ve yurt dışından gelen konukların, ilçemizde bulundukları süre içerisinde ağırlanmalarını sağlar. Başkanlıktan aldığı talimat doğrultusunda bayram kutlamaları ve anma törenleri için yapılan ön çalışmaları yürütür. Vatandaşların Belediyemizin yaptığı tüm etkinliklerden haberdar olması için duyurufaaliyetlerini yürütür. Düzenlenecek etkinliklerin davetiyelerinin hazırlanmasını ve elden teslim edilmesini sağlar. Düzenlenecek olan tüm etkinlikleri ilgili kişi ve birimlere bildirir. Belediye ile ilgili tüm etkinliklerde protokol erkanını karşılar. Tüm protokol kayıtlarını tutar ve gerekli güncelleştirmeleri yapar.

 
Halkla iletişim Merkezi (HİM)

İzmir Karabağlar Belediyesi  Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Halkla İletişim Merkezi (HİM) hemşehrilerimize güler yüzlü, misafirperver, çözüm odaklı profesyonel anlayışla hizmet vermeyi, belediyemiz ile hemşehrilerimiz arasında köprü oluşturarak, hızlı ve güvenilir iletişim kurmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda; aşağıda belirtilen görevlerin yerine getirilmesi Halkla İletişim Merkezi’nin (HİM) yetki ve sorumluluğu dahilindedir.

1. Hemşehrilerimizin ve muhtarlarımızın şahsen veya yazılı (dilekçe) yaptıkları başvuruları kayıt altına almak ve ilgili birime yönlendirmek.

2. Hemşehrilerimizin, web sitesi (www.karabaglar.bel.tr), e-posta (him@karabaglar.bel.tr) , telefon (414 77 77), Whatsapp Hızlı İletişim Hattı (0538 226 38 84) ve Sosyal Medya (Facebook, Twitter, İnstagram) yoluyla yaptığı başvuruları kayıt altına almak, ilgili birime yönlendirmek. 

3. Hemşehrilerimizin CİMER ve Açık Kapı Projesi kapsamında yapılan başvuruları kayıt altına almak, ilgili birime yönlendirmek ve takibini yapmak.

4. İzmir Karabağlar Belediyesi hizmet binası zemin katta bulunan HİM bölümü ile gelen ziyaretçileri karşılamak, bina içerisinde ilgili birimlere yönlendirmek, bilgilendirme yapmak.

5. Karabağlar ilçesi sınırlarındaki sorunları yerinde tespit etmek, hemşehrilerimizin takip, şikayet, görüş ve önerilerini kayıt altına alarak belediyemizin ilgili birimlerine yönlendirmek.

6. İzmir Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen fuar, açılış, festival vb. organizasyon ve etkinliklerde yer alarak, hemşehrilerimizi belediyemizin faaliyetleri hakkında bilgilendirmek, talep, öneri ve görüşlerini almak ve ilgili birime yönlendirmek.

 

Basın Birimi:

Basın ve etik kuralları çerçevesinde Belediyemizin çalışmalarını ve etkinliklerin, kamuoyune en etkili şekilde duyurmak amacıyla basın kuruluşlarıyla iletişim içerisindedir. Haber amaçlı video görüntülerinin montajlanması, fotoğraf ve haber yazılarının servis yapılması sağlanır. Basın kuruluşlarından gelen görüşme ve röportaj taleplerini alarak, Başkanımız ile medya arasında köprü oluşturmak, Belediyemiz ve ilçe sınırlarımızda meydana gelen basın haberlerinden Başkanımızı bilgilendirmek, gazete, televizyon, radyo ve internet gibi kitle iletişim araçlarını etkin biçimde kullanarak Belediyemizin faaliyetlerini basınla iletişime geçerek kamuoyuna sunmaktadır.

 

Grafik Tasarım Birimi:

Grafik tasarım birimi kurumun vizyonunu görünür hale getirir. Çağdaş ve etkin bir görsel dil yaratarak, toplumsal ve kültürel yapıdaki değişimleri takip ederek hazırladığı 2 ya da 3 boyutlu tasarımlarla toplum ile kurum arasındaki bağı güçlendirir.

Belediyemizin etkinliklerini kamuoyuna duyurmak amacı ile görev yapan Grafik Tasarım Birimi, afiş, davetiye, zarf, pankart, el ilanı, föy, teşekkür ve katılım belgesi, poşet, tshirt, broşür, kurumsal kimlik (antetli-kartvizit-zarf-cd-dosya-basın dosyası-not kağıdı vd.) resmi evrak, takvim, ajanda, defter, personel kartı, menü, banner, basın ilanı, katalog, outdoor görseli ve stant, demonte pano, araç giydirme, boyama kitabı, tebrik kartı, kitapçık, faaliyet raporu, dış mekan giydirme ve uygulamaları, kampanya çalışmalarının hazırlanması ve sunulması, fotoğraf uygulamaları (montaj, renk ayrımı, foto rötuşlama ve ölçülendirme vb.) gibi işleri gerçekleştirmektedir.

 

Sosyal Medya - Multimedya Birimi:

Günümüzde "Sosyal Medya" erişebilirlik, programlanabilirlik, ölçeklenebilirlik ve dinamiklik gibi özelliklerinden dolayı birçok kuruluşun en önemli propaganda aracı haline gelmiştir. Zaman ve mekan sınırlamısı olmadan (mobil tabanlı) paylaşımın, istek ve önerilere doğrudan ve hızlı çözümün yeri olan sosyal medya platformaları, Belediyemizin hizmetlerini, etkinliklerini duyurmamızda etkili rol oynamaktadır. Vatandaşlarımızdan sosyal medya platformlarımız üzerinden gelen istek ve öneriler kısa süre içerisinde ilgili müdürlüğe iletilmekte, gerektiğinde ilgili müdürlükle iletişime geçilerek konuyla ilgili bilgi alınmakta, vatandaşa ortalama saat içerisinde geri dönüş yapılarak konu ile ilgili bilgi verilmektedir.

 

 

Halkla İlişkiler Birimi:

Halkla İlişkiler Birimi, Belediyemize gelen tüm konukların ilk karşılama görevini yürütmektedir. Ayrıca, Belediyemiz müdürlüklerinin yaptığı tüm etkinliklere destek vermektedir ve Belediyemizi temsilen fuarlara, konferanslara, seminerlere, kültürel sanatsal açılışlara katılmaktadır.

Top