İş Birliği Yapılan Kuruluşlar/Firmalar
Anasayfa > Hizmetler > Sıfır Atık > İş Birliği Yapılan Kuruluşlar/Firmalar

Bitkisel Atık Yağlar; DG Doğru Geri Kazanım Çevre Dan. San. Ve Tic. Ltd. Şti – İzmir Şubesi

06 Haziran 2015 tarih ve 29378 sayılı Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği gereği Belediyemiz bitkisel atık yağların toplanması için 21.02.2022 tarihinde protokol imzalamıştır.

Yapılan Protokol ile Belediyemiz, Evsel nitelikli kullanılmış kızartmalık yağların kanalizasyona dökülmesini önlemek ve kızartmalık yağların hanelerden / muhtarlıklardan toplanması için halkı bu konuda bilgilendirerek atık yağ toplama faaliyetlerini organize etmektedir. Bitkisel atık yağların geri kazanımı amacıyla 5 lt bitkisel atık yağ biriktirilmesi ve bunun teslimi sonucunda vatandaşlarımıza 750 ml’lik sıvı deterjan verilmektedir. Mahalle Muhtarlıklarımız ve Semt Merkezlerimize atık yağ toplama bidonları yerleştirilmeye devam edilmektedir.

"İlçemiz mahalle muhtarlarını bitkisel atık yağ ile ilgili projemizden haberdar etmek amacıyla ziyaret ediyor ve atık yağ bidonu bırakıyoruz." Bizleri ilgiyle karşılayan ve desteklerini esirgemeyen muhtarlarımıza teşekkür ederiz.

Ambalaj Atıkları ve Tekstil Atıkları; İZDOĞA İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Korunması İyileştirilmesi Müşavirlik Ve Proje Hizmetleri Tic. San. A.Ş

12 Temmuz 2019 tarih ve 30829 sayılı Sıfır Atık Yönetmeliği gereği Belediyemiz ambalaj atıkları ve tekstil atıklarının toplanması için 13.05.2022 tarihinde protokol imzalamıştır.

Yapılan Protokol ile Belediyemiz, vatandaşlarımızın günlük kullanımlar sonucu ortaya çıkardıkları atıklardan “cam, kağıt, plastik ve metal atıkları ile giysi ve tekstil atıklarını” anlaşma yapılan firmaya teslim ederek veya ilçemiz genelince yerleştirilecek olan mobil atık getirme noktalarına atıklarını uygun şekilde atarak geri dönüşüm ve geri kazanıma verebilecek, ülke ekonomisine değer katabileceklerdir.

Ayrıca; oluşturulacak iş ve yönetim planı doğrultusunda  kamu hizmet binaları, siteler, hastaneler, bankalar, özel kuruluşlar, belediyemiz yerleşkeleri ve dış müdürlüklerimizden talep gelmesi halinde ambalaj atıklarının toplanması için çalışma sağlanacaktır.