Karabağlar Gençlik ve Spor Merkezi Projesi
Anasayfa > Projeler > Planlanan Projeler > Karabağlar Gençlik ve Spor Merkezi Projesi

İzmir'de 480 bin nüfuslu en büyük ilçesi Karabağlar'ın spor tesisi ihtiyacı Uzundere'de yapılacak olan “Gençlik Merkezi” ile karşılanacak. 13 amatör spor kulübünün yer aldığı ilçede antrenman yapılacak saha olmaması nedeniyle harekete geçen Başkan Selvitopu, içinde buz pateni pisti, voleybol ve basketbol sahası, 2 bin seyirci kapasiteli futbol sahası, yarı olimpik yüzme havuzu ve tenis kortunun olduğu uygulama projesini hazırlattı. Tesis iki yılda tamamlanacak.

Toplam 31 bin 280 metrekarelik alanda yapımına başlanacak olan merkezin 7 bin 793 metrekarelik alanı Gençlik Merkezi, 2 bin 60 metrekarelik alanı futbol sahası tribün, 6000 metrekarelik alanı futbol sahası ve 1822 metrekarelik alanı yarı olimpik yüzme havuzu olarak kullanılacak. Alanda ayrıca 165 araçlık park yerinin yanı sıra gençlik merkezinin içinde buz pateni pisti, voleybol - basketbol sahası, soyunma odaları, eğitmen odaları, tribünü, futbol sahası içinde hakem odaları, ofisler, kurs odaları ve 2 bin kişilik tribün, yarı olimpik havuz içinde ise 5 kulvarlı yüzme havuzu ve soyunma odaları yer alacak.