Tarih: 26 Temmuz 2024, 09:52

DUYURU

İzmir ili, Karabağlar ilçesi, Gazi Mahallesi, 3884 Sokak No:6/3 adresinde ve tapunun 39446 ada 5 parselde kayıtlı taşınmazdaki binanın yıkılacak derecede tehlike arzetmesinden dolayı 3194 sayılı İmar Kanununun 39.maddesine Belediyemizce yasal işlemlere başlanmıştır.

Taşınmaz maliklerinden Hüseyin ÖZER ile Osman ÖZER'in adresinin işlem konusu bina olduğu tespit edilmiştir.

3194 sayılı İmar Kanununun 39.maddesinde “..yapıların sahiplerinin adrese dayalı nüfus sistemindeki adreslerine tehlike derecesine göre bunun izalesi için Belediye veya Valilikçe 3 (üç) gün içinde tebligat yapılır. Yapı sahibine bu şekilde tebligat yapılamaması halinde bu durum tebligat yapan idarenin internet sayfasında 30 gün süre ile ilan edilir.” hükmü gereği;

“ İzmir ili, Karabağlar ilçesi, Gazi Mahallesi, 3884 Sokak No:6/3 adresinde ve tapunun 39446 ada 5 parselde kayıtlı taşınmazdaki binanın yıkılacak derecede tehlike arzetmesinden dolayı 3194 Sayılı İmar Kanununun 39.maddesine göre Fen Heyeti Raporu düzenlenmiştir. Yazımızın tebliğ tarihinden itibaren 20 (yirmi) gün içerisinde söz konusu binanın yıktırılarak mahsurların giderilmesi gerekmektedir.

Aksi halde 3194 Sayılı İmar Kanununun 39.maddesine göre mahsurlar Belediyemizce giderilerek masraflar %20 fazlasıyla tarafınızdan tahsil edilecek ve aynı yasanın 42.maddesine göre  149.586,26 TL(2024 yılı için) para cezası uygulanacaktır. Mahsurlar giderilinceye kadar oluşacak her türlü can ve mal kayıplarından tarafınız sorumlu olacaktır.”

İlan olunur.

Fen Heyeti Raporu için tıklayınız.