Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat


ÇALIŞMALARIMIZ

Karabağlar Belediyesi sınırları içerisinde 58 tane Mahalle Muhtarlığı bulunmaktadır. Her hafta program dâhilinde belli Muhtarlıklar Başkanımızın katılımı ile ziyaret edilerek, sorunları yerinde tespit etmek adına saha çalışmaları yapılmaktadır. Belediye Başkanımızın Başkanlığında 58 Mahalle Muhtarımızla aylık Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirilerek, Kentimizin ortak akıl ile gelişmesine katkı sağlıyoruz.

Muhtarlar Toplantısı doğrultusunda muhtarlarımızın talep, şikâyet ve önerileri dinlenir. Konu ile ilgili dilekçeler yazılı olarak alınır, kayıt edildikten sonra ilgili müdürlüklere gönderilir. Söz konusu dilekçelere yasal süresi içinde gelen cevaplar ve konuların çözümleri hakkında, Muhtarlarımıza yazılı bilgi verilir.

Karabağlar Kaymakamlığı tarafından her ay düzenlenen Halk, Güvenlik ve Muhtarlar Toplantısına ait ‘Değerlendirme Raporu’  Müdürlüğümüze gönderilir. Görev ve sorumluluklarımız dâhilindeki konuları ilgili Müdürlüklere havale ederek gelen cevaplar doğrultusunda da hem Kaymakamlığa hem ilgili Muhtarlarımıza cevap verilir. 

Muhtar ofislerinin önlerinde bulunan yıpranan, kopan bayrakların kontrolleri yapılarak yenisi ile değiştirilir.

19 Ekim 2015 Tarih ve 29507 Sayılı Resmi Gazetede 2015/ 11 Genelge ile ilan edilen Muhtarlar Günü kapsamında İlçemizde bulunan 58 Mahalle Muhtarımızla dayanışma adına çeşitli etkinlik ve organizasyonlar ile gerekli kutlama ve törenler düzenliyoruz.

5393 Sayılı Belediye Kanununun;

MADDE 9- Belediye, mahallenin ve muhtarlığın ihtiyaçlarının karşılanması ve sorunlarının çözümü için bütçe imkânları ölçüsünde gerekli ayni yardım ve desteği sağlar; kararlarında mahallelinin ortak isteklerini göz önünde bulundurur ve hizmetlerin mahallenin ihtiyaçlarına uygun biçimde yürü- tülmesini sağlamaya çalışır ’denilmektedir.

Bu bağlamda belediye sınırlarımız içerisinde bulunan ve ihtiyacı olan muhtarlık ofislerine; gerekli demirbaş ve ofis malzemeleri temin edilerek teslim edilmiştir.

Top