SOSYAL YARDIM HİZMETLERİ
NELER YAPIYORUZ?
Yardımlar | 414 81 17 |
Muhtaç Asker Aileleri Yardımları | 414 79 56 |
Engelli Danışma | 414 79 55 |
Taziye Hizmetleri | 414 81 27 |
Semt Merkezleri ve Kurslar | 414 79 57 |
Danışmanlık Hizmeti | 414 81 14 |
İletişim Bilgileri | |
e-posta | sosyalyardim@karabaglar.bel.tr |
Adres | 3140 Sokak No: 23/A Bozyaka Karabağlar |
Telefon | 0232 414 81 18 |
Nakdi Yardımlar
Sosyal Destek Kartı: 414 81 17
Sosyal destek kartı hizmeti için başvuran haneye sosyal incelemeye gidilerek müracaatçının koşulları puanlama sistemine göre değerlendirilmektedir. Her ay 100TL yüklenen “Sosyal Destek Kartı” ile vatandaşlar istedikleri yerden, ihtiyaç duydukları ürünleri satın alabilmektedir. Bu hizmetten yararlanabilmesi için istenilen evraklar:
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Aile sicil beyannamesi,
- 18 yaşını doldurmuş tüm aile fertleri için Tapu Sicil Müdürlüğü Belgesi,
- 18 yaşını doldurmuş tüm aile fertleri için SGK kaydı,
- 18 yaşını doldurmuş tüm aile fertleri için Trafik Şube Müdürlüğünden Araç Kaydı,
- Evde engelli varsa Engelli Raporu,
- Evde Üniversite okuyan varsa (Örgün Öğrenim) Öğrenci Belgesi,
Ek: Sosyal Destek Kartı Başvuru Dilekçesi için tıklayınız.
Muhtaç Asker Aileleri: 414 79 56
Başvuru İçin İstenilen Belgeler:
- İkametgâh Belgesi - Başvuruda bulunan asker ve ailesi adına anne, baba, eş Mahalle muhtarlığından alınacak.
- Aile Sicil Beyannamesi - Başvuruda bulunan asker ve ailesi adına (anne, baba, eş) Mahalle muhtarlığından alınacaktır.
- Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Karabağlar İlçe Nüfus Müdürlüğü'nden alınacaktır.
Ek: Asker Ailesi Başvuru Formları için tıklayınız.
Ayni Yardımlar
Aşevi Hizmeti: 414 81 17
2015 yılından bu yana devam eden, Abdi İpekçi Mahallesi'nde başlayan Aşevi Hizmetiyle haftanın beş günü, günlük 250 kişilik yemek dağıtılmaktadır. Sosyal Destek Kartı almaya hak kazanıp, aş evinden yararlanması uygun görülen aileler bu hizmetten faydalanmaktadır.
Odun Yardımı Hizmeti: 414 81 17
Sosyal Destek Kartı almaya hak kazanıp muhtaç olduğu tespit edilen ailelere Belediyemiz imkanları ölçüsünde dağıtım yapılmaktadır.
İstenilen evraklar: Başvuru dilekçesi, nüfus cüzdanı fotokopisi ve aile sicil beyannamesi, (varsa) engelli raporu.
Çamaşırhane Hizmeti: 414 81 13
İlçemizde yaşayan, çamaşır makinesi olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik bir hizmettir. İstenilen evraklar: Başvuru dilekçesi, nüfus cüzdanı fotokopisi ve aile sicil beyannamesi, (varsa) engelli raporu.
Öğrenciye Kırtasiye Desteği:
Karabağlar İlçemizde bulunan okullar kanalı ile ilk okul birinci sınıfa başlayan çocuklara kırtasiye desteği verilmektedir.
İftar Sofraları Hizmeti:
Ramazan ayı boyunca ilçemizin çeşitli semtlerinde iftar sofraları kurulmaktadır.
Danışmanlık Hizmetleri
Kadın Danışma: 414 81 14
Kadınların hiçbir ayrım gözetmeksizin başvuruda bulunabildikleri, psikolojik, hukuksal danışmanlık veren, sosyal hizmet yönlendirmelerinde bulunan, çeşitli kadın ve meslek gruplarıyla kadına yönelik şiddet, bunun nedeni olan cinsiyete dayalı ayrımcılık ve cinsiyet eşitsizliği konularındaki farkındalık arttırıcı çalışmalar yürüten birimdir. Kadınlara ve çocuklarına şiddetle mücadele sürecinde ihtiyaç duydukları konularda bilgi ve destek sağlar ya da sağlayabilecek kuruluşlara yönlendirir. Farkındalık arttırmaya yönelik olabildiğince yaygın eğitim programları uygular, grup çalışmaları yapar. Birimde mesai saatleri içinde, randevu sistemi ile kadınlara yönelik ücretsiz psiko-sosyal hizmetler ile görev alanıyla ilgili ücretsiz ve halka yönelik seminer, konferans ve benzeri programlar düzenlenir.
Çocuk Ergen Danışmanlığı: 414 81 14
Sosyal tehlikeler ile karşı karşıya kalan veya sokakta çalıştırılan, suça itilmiş olan, kültür, eğitim ve sağlık olanaklarından yeterince yararlanamayan çocuk ve gençler öncelikli olmak koşuluyla, ilçe sınırlarında yaşayan tüm çocuk ve gençlere, yaşıtlarıyla eşit koşullara ve olanaklara ulaşımının sağlanması, çocuk suçluluğunun önlenmesi, zararlı alışkanlıklardan, ihmal ve istismardan korunmaları ve topluma yeniden kazandırılması, ihtiyaçları halinde psikolojik destek vermek hizmetlerini yürütür. Birimde mesai saatleri içinde, randevu sistemi ile çocuk ve ergenlere yönelik ücretsiz psiko-sosyal hizmetler ile görev alanıyla ilgili ücretsiz ve halka yönelik seminer, konferans ve benzeri programlar düzenlenir.
Aile Çift Danışmanlığı: 414 81 14
Ailenin gelişmesi ve güçlenmesi için; bireylerinin katılımcı, üretken, kendine yeterli hale gelmesi ve sorun çözme kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, rehberlik ve rehabilite edici hizmet sunulur. Birimde mesai saatleri içinde, randevu sistemi ile ailelere yönelik ücretsiz psiko-sosyal hizmetler ile aile çift danışmanlığı hizmetlerinin yanı sıra, görev alanıyla ilgili ücretsiz ve halka yönelik seminer, konferans ve benzeri programlar düzenlenir. Çift danışmanlığı için evlilik şartı aranmaz.
Engelli Danışma Birimi
Danışmanlık
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Engelli Danışma Birimi, engellilere ve engelli yakınlarına danışmanlık hizmeti ve işitme engellilere yönelik tercümanlık hizmeti vermektedir. Engelli bireylerin sosyal yaşama katılımını desteklemek, toplumda engellilik konusunda bilinç yükseltmek, engelli haklarına ilişkin farkındalık yaratmak üzere seminerler düzenlemektedir. Belediye personeline yönelik hizmet içi eğitimlerle verilen hizmetlerde engelli farkındalığını artırmak hedeflenmektedir.
Engelli Nakil Aracı
Fiziksel engeli ve raporu olan vatandaşlar kent içinde,kamu kurum ve kuruluşlarına ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak üzere, adreslerinden alarak kamu kurumlarına ulaştırmaktadır.
İletişim : 414 79 55