Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 25 Aralık 2020, 13:31
Okunma: 374 Kez Görüntülendi

Karabağlar Belediyesi ekipleri hafta sonu alanlarda.

 

Kısıtlama Günleri Fırsata Çevriliyor

 

Karabağlar Belediyesi, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında hafta sonu getirilen sokağa çıkma kısıtlamalarını fırsata çeviriyor. Fen İşleri, Zabıta, Temizlik İşleri, Veteriner İşleri, Park ve Bahçeler müdürlükleri ekipleri sahaya inerek, yapım ve bakım, temizlik, denetim, sokak hayvanlarının beslenmesi gibi çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

Ekipler, cuma akşamı saat 21.00'den pazartesi saat 05.00'e kadar süren kısıtlamaları, mümkün olduğunca verimli değerlendiriyor. Kısıtlama başlar başlamaz boş cadde ve sokaklara çıkan ekipler, vardiya halinde ve programa bağlı olarak çalışıyor.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu hafta sonu, Vatan, General Kazım Özalp, Peker, Ali Fuat Erden mahallelerinde yol ve kaldırım çalışmaları gerçekleştiriyor. Aşık Veysel Mahallesi'nde asfalt, Doğanay mahallesinde de park çalışmalarına devam eden ekipler, Basın Sitesi'nde de istinat duvarı yapıyor. Ayrıca ilçenin bir çok noktasında da molozlar toplanıyor.

 

Aralıksız denetim

 

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, geçen hafta sonu olduğu gibi yoğun denetimlerine devam ediyor. Sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde 10.00-17.00 saatlerinde açık olan manav, kasap, kuruyemiş, fırın ve unlu mamuller işyerlerinde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması isteniyor. Esnafın HES kodları sorgulanıyor. İçişleri Bakanlığı genelgesi ve İzmir İl Hıfzısıhha Kurulu kararına göre, market ve bakkallara alkollü içecek satmamaları hususunda tebligatlar yapılıyor.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kentin temiz tutulması, park ve bahçelerin bakımı, sokak hayvanlarına mama dağıtımı çalışmalarının da kısıtlama günlerinde yoğun olarak sürdüğünü belirterek, “Salgına karşı alınan bu önlemi fırsata çeviriyoruz. Ekiplerimiz gece gündüz demeden alanda çalışıyor. Gelecek hafta sonu da tüm gücümüzle sahada olacağız” dedi.

Top