Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 30 Ekim 2019, 09:53
Okunma: 580 Kez Görüntülendi

Karabağlar Belediyesi'nin düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü'ne binlerce kişi katıldı.


COŞKU SOKAKLARA SIĞMADI


Karabağlar Belediyesi'nin Cumhuriyetimizin
96. yılı nedeniyle düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü'nde coşku sokaklara sığmadı. Ellerinde Türk Bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle, marşlar ve sloganlar eşliğinde Fahrettin Altay Meydanı'ndan Üçyol Uğur Mumcu Parkı'na yürüyen binlerce kişi, Cumhuriyete bağlılık mesajı verdi. Uğur Mumcu Parkı'nda yurttaşlara seslenen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Cumhuriyet bizim sevdamız, inancımız, yaşamımız. Cumhuriyet bizim herşeyimiz” dedi.

Karabağlar Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü'ne bu yıl yoğun katılım oldu. Fahrettin Altay Meydanı metro çıkışında buluşan yurttaşlar, halaylar çektiler, marşlar söylediler. Daha sonra Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ve eşi Müberra Beko, Malatya Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında olduğu binlerce kişi, Üçyol'a doğru harekete geçti. Ellerinde Türk Bayrakları, Mustafa Kemal Atatürk posterleri taşıyan kitlenin coşkusuna, yoldan geçen araçtakiler kornalarıyla, evlerinin balkonuna, penceresine çıkan yurttaşlar da el ve bayrak sallayarak ortak oldu. Göztepe taraftarları da güzergahın farklı kesimlerinde yaktıkları meşalelerle ve  açtıkları pankartlarla geceye renk kattı.


7'DEN 77'YE


7'den 77'ye hemen her yaş grubundan yurttaşın yer aldığı kortej, yaklaşık 6 kilometrelik yolu bandonun çaldığı marşlar eşliğinde, coşkuyla tamamladı. Uğur Mumcu Parkı'na ulaşan binlerce kişi burada havai fişek gösterisi ve 10. Yıl Marşı'yla karşılandı. Daha sonra Kuvayi Milli Derneği'nin zeybek gösterisi gerçekleştirildi.
Uğur Mumcu Parkı'ndaki törende yurttaşların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak konuşmasına başlayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Cumhuriyetin bekçileri, sahipleri!.. Sizler oldukça
Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Mustafa Kemal'in gözü arkada kalmadı, kalmıyor. Cumhuriyetin sevdalıları ona sonuna kadar sahip çıkıyor, çıkacak” dedi.
Cumhuriyetimizin
96. yılını kutladığımızı anımsatan Başkan Selvitopu, “Umarım Cumhuriyetimizin 100. yılını da yine bu alanda, binlerce kişi bir arada, coşkuyla kutlarız. Cumhuriyet bizim sevdamız, inancımız, yaşamımız. Cumhuriyet bizim herşeyimiz. O varsa bizler varız” diye konuştu.


DÜN OLDUĞU GİBİ...


Türk Ulusu'nun özünde özgürlük ve bağımsızlık ruhu olduğunu vurgulayan Başkan Selvitopu, şunları söyledi:
“Cumhuriyet 7 düvele direnerek verilen mücadeleyle kuruldu. Bugün etrafımızı kuşatanlar, geçmişte bizim ülkemizi işgal etmişlerdi. Cumhuriyeti kuranlar onları azimle, verdikleri mücadele sonucu kovdular. Şimdi uzaklardan sınırlarımıza gelenler bize hesap sormaya kalkıyorlar. Bu toprakların insanları ancak kendi toplumuna hesap verir. Bir başka yerden gelip oranın kaynaklarını emperyalist amaçlarla kullanmak isteyenlere asla teslim olmayacağız. Cumhuriyet özgürlüğe, bağımsızlığa sonuna kadar sahip çıkmaktır. Biz bunu Ulusal Kurtuluş Savaşı Önderi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarından aldık. Bayramınız kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet!”
Alandakilere seslenen Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da, bugünlere kolay gelinmediğine dikkat çekti.
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da, Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkılması çağrısı yaptı.
Gecenin sonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası konser verdi.

 

...

Top