Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 27 Nisan 2020, 14:40
Okunma: 527 Kez Görüntülendi

Kısıtlama günlerinde sokak hayvanlarına mama ve yem desteği artırılarak sürdürülüyor.

 

Karabağlar Belediyesi Kuşları Bile Unutmuyor!

 

Karabağlar Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması sürecinde, sokak hayvanlarına mama desteğini artırarak sürdürüyor. Sokakta yiyecek bulmakta zorlanan köpekler ve kedilere kuru mama verilmesinin yanı sıra, kuşların yoğun olduğu alanlara da yem bırakılıyor.

Sabahın erken saatlerinde başlayan çalışmalar kapsamında, başta parklar olmak üzere ilçenin çeşitli noktalarına kuru mamalar bırakılıyor ve suluk kontrolleri yapılıyor. Hayvanların aç kalmaması için bol mama bırakan ekiplere vatandaşlar da teşekkür ediyor. Mama talebinde bulunmak isteyen vatandaşların Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün 414 81 81 numaralı telefonunu, mesai saatleri içinde aramaları isteniyor. Ekipler ayrıca kuşların yoğun olarak bulunduğu alanlarda da yemleme yapıyor.

 

‘ONLARIN DA YANINDAYIZ’

 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne giderek, mama dağıtım çalışmalarını koordine etti. Koronavirüs salgını nedeniyle sokak hayvanlarının aç kalmaması gerektiği vurgulayan Başkan Selvitopu, dağıtımları bu süre boyunca artırarak sürdüreceklerini vurguladı. Başkan Selvitopu, “Olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Bu salgın insanların sağlığını tehdit ettiği kadar, can dostlarımızın da yiyeceğe ulaşmasını engelliyor. Bu nedenle tüm gücümüzle, onların da yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Top