Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 14 Ocak 2020, 10:52
Okunma: 606 Kez Görüntülendi

KHEP, KSEP ve Engelli Anneleri Çalışma Grubu eğitimlerine katılanlara başarı belgeleri törenle verildi.

 

 

Karabağlar’da Kadınların Yaşamı Değişiyor!

 

Karabağlar Belediyesi, Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği ve Karabağlar Kent Konseyi işbirliğiyle düzenlenen Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP), Kadın Sağlığı Eğitim Programı (KSEP) ve Engelli Anneleri Çalışma Grubu’nu başarıyla tamamlayanlara belgeleri törenle verildi. Bozyaka Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği Koordinatörü Zelal Ayman, meclis üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.

Törende belgelerini alan kadınlar yaptıkları konuşmalarda, yaşama daha farklı baktıklarını vurguladı. Özgüven kazandıklarını, haklarını öğrendiklerini söyleyen kadınlar, “Artık kendimizi rahatlıkla ifade edebiliyoruz. Gücümüzü keşfettik. Karabağlar Belediyesi’ne ve eğitimcilerimize çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Program eğitmenleri de, 2013 yılından bu yana süren programlar kapsamında yüzlerce kadının haklarını öğrendiğine, toplumla bağ kurduklarına dikkat çekti.

 

BİLGİ GÜÇTÜR!

 

Konuşmaların ardından kürsüye gelen Başkan Selvitopu, bilgiyle donanmış bireylerin her zaman güçlü olduklarını, sorunların altından kalkmayı başardıklarını anımsattı. Cumhuriyeti kuran kuşağın kadının toplumsal yaşamda yer almasına özel önem verdiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Biz de bu çalışmalarla onu amaçlıyoruz. Belediyemizdeki kadın yönetici sayımız yavaş yavaş erkekleri geçiyor. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Sonuçta bu, liyakat, temsil edebilme, bilgi ve beceri göz önüne alınarak yapılan bir tercih. Ekonomide, sanayide, ticarette, siyasette kadınlarımızın daha fazla yer alması gerekiyor” dedi.

Başkan Selvitopu, kadınların semt merkezlerindeki eğitimlere yoğun ilgi gösterdiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Karabağlar Belediyesi olarak en büyük amaçlarımızdan biri, çeşitli gerekçeler, içinde bulundukları koşullar nedeniyle yerel yönetimlere ulaşamayan kadınlarımızın ayağına gitmek. Onlarla birebir temas kurmak… O nedenle semt merkezlerini çok önemsiyoruz. Eğitim alan, meslek öğrenen, bilgilenen kadınlarımızın buraları sahiplendiğini görüyoruz. Dertlerini, sıkıntılarını, sevinçlerini paylaşabilecek ortamlar yaratmış oluyoruz. Hedefimiz, şu anda 16 olan semt merkezi sayısını, dönem sonunda tüm mahallelerimize yayarak 58’e çıkarmak. Bunu başaramasak bile 30’u geçmek niyetindeyiz. Şu anda Limontepe, Tahsin Yazıcı ve Kibar semt merkezlerimiz hızla yapılıyor.”

 

HURAFENİN PANZEHİRİ…

 

Başkan Selvitopu, Karabağlar’da önem verdikleri bir diğer konunun da kültür sanat çalışmaları olduğunu belirterek, “Bir takım çevrelerin en çok korktuğu etkinlikler kültür sanat çalışmaları. Bu etkinlikleri tüm Karabağlar’da yaygınlaştırırsak, kimse hurafelere inanmaz. İnancını gerçek anlamıyla yaşama olanağı bulur. Yapımına başladığımız Tahsin Yazıcı ve Yeşilyurt kültür sanat merkezleri sanırım bu yıl içinde tamamlanacak. Kibar Pazaryeri’nin bir katı da kültür merkezi gibi çalışacak” diye konuştu.

Daha sonra KİHEP, KSEP ve Engelli Anneleri Çalışma Grubu üyeleriyle eğitimcilere belgeleri verildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

 

 

Top