Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 03 Temmuz 2019, 13:45
Okunma: 529 Kez Görüntülendi

 

Sivas Katliamı’nda Hayatını Kaybedenler Karabağlar'da da Anıldı

 

Sivas Madımak Katliamı’nın 26'ncı yıldönümünde,  hayatını kaybedenler Karabağlar’da düzenlenen etkinlikle bir kez daha anıldı. Uzundere Rekreasyon Alanı Murat Çobanoğlu Amfi Tiyatro'da düzenlenen gecede Murat-Özlem Sincer çifti konser verdi. Deyişler ve ağıtların seslendirildiği konsere Karabağlarlılar yoğun ilgi gösterdi.Başkan Selvitopu anma töreninde yaptığı konuşmada birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları vererek, “Hep birlikte insanı yok etmeye çalışan zihniyetleri bu ülkeden yok etmeliyiz;  dostluğu, sevgiyi, kardeşliği hakim kılmalıyız.” Dedi.

 

Konsere Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Muhittin Selvitopu katliamı bir kez daha kınarken,  Sivas'ta hayatını kaybedenlerin anısı önünde saygıyla eğildiğini ifade etti.

Bunları yapanları lanetliyoruz

Bundan 26 yıl önce ülkemizde göz göre bir katliam yaşandığını belirten Selvitopu, “Herkesin gözü önünde insanlar yandılar. Bizler de yandık. O acıyı yüreğimizde hissettik. Ama birileri bundan mutlu oldu. Böyle mutluluk insana yakışmaz. İnsan olan kim olursa olsun her canlıya üzülür, onların yaşam hakkına sahip çıkar. Ama bizim ülkemizde birileri bunları büyük bir coşkuyla seyrederek kutlamalar yaptılar. Buradan o insanları yakanları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.” dedi.

Bu katliamlara dur demeliyiz

Bu katliamı yapanların insanlık içinden ayıklanması gerektiğini, insana olan saygı ve sevgiyi hakim kılmak gerektiğinin altını çizen Selvitopu,  “Hep birlikte insanı yok etmeye çalışan zihniyetleri bu ülkeden yok etmeliyiz;  dostluğu, sevgiyi, kardeşliği hakim kılmalıyız. Biz bunun için buradayız. Biz orada yananları rahmetle minnetle anıyoruz. Anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Dünya durdukça onlar unutulmayacak. Onları yapanlar da lanetle anılacak. Bizler de bu acıyı hiçbir zaman unutmayacağız. Dünyanın neresinde olursa olsun insanlık adına yapılan bu katliamlara dur demeliyiz. Hep birlikte el ele omuz omuza karşı durmalıyız” dedi

Bu coğrafyada her şey çok güzel olacak

Son olarak Anadolu topraklarının Mevlana’ları, Hacı Bektaş’ları, Pir Sultan’ları, Yunus Emre’leri ve bir çok insani felsefenin yüce insanlarını çıkardığını hatırlatan Selvitopu,  “Böyle bir coğrafyadayız, bu coğrafyada insanlık, sevgi, saygı hakim olacak. Bu katliamlar eninde sonunda yok olacak. Ve bu coğrafyada eninde sonunda her şey çok güzel olacak.” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Konser sonunda Başkan Selvitopu,  Murat ve Özlem Sincer çifti ve ekibine teşekkür ederek çiçek verdi.

 

Top